הפטרת לא מדבקת: הילדים נשארו בבית
הורים לתינוקות זעמו על ההחלטה להרחיקם למשך שבוע מפעוטון מחשש להדבקה. למרות שהרופאים קבעו שהמחלה אינה מדבקת, הסבירו בהנהלה כי אין כל כוונה לקחת סיכונים. בינתיים הושגה פשרה, שלפיה ישהו ה"נגועים" בחדר נפרד בגן
שישה תינוקות מאזור גני תקווה שבבקעת אונו נותרו ללא מסגרת יומית לשבוע הקרוב, לאחר שאתמול (יום א') הורחקו מפעוטון שמפעילה ויצ"ו בטענה לחשש מהידבקות בפטרת. הורי הפעוטות, בני חצי שנה עד שנתיים, אמנם הציגו לפני הנהלת הגן אישור רשמי מרופאים ששלל תרחיש של הדבקה, אולם שם מוכנים לקבלם חזרה רק בתנאי שישהו בבידוד.
מירב, אם לאחד הילדים, סיפרה ל-ynet כי הדבר נודע לה רק לאחר דרישת ההנהלה להרחיק את בנה מהמקום. "הגננת אמרה לי שיש פטרייה בראשו של בני הקטן ושהמקום עובר חיטוי. מיהרתי לקחת אותו לרופא עור, שקבע שזה לא מדבק ושזה בכלל לא נראה כמו פטרייה".
לדבריה, "הרופא אישר שבכל מקרה הוא יכול להיכנס לכיתה. זה לא מקרי שמדובר בשישה ילדים מאותו פעוטון. איך מנדים קבוצה של תינוקות, כשיש אישורים מוסמכים מגורמים רשמיים? אני לא מבינה למה חלק מהילדים צריכים להיות עכשיו 'בעונש' במקלט".
הפשרה בדבר קבלתם של הילדים טרם חלוף פרק הזמן הושגה בזכות עקשנות ההורים. הצדדים הסכימו כי שניים מבין הילדים ה"נגועים" ישהו בחדר המקלט הנפרד מיתר חלל הגן, כשלהם תוצמד מטפלת.
בהנהלת הפעוטון גיבו את ההחלטה והסבירו כי זו התקבלה כדי שלא לסכן את בריאות התינוקות. "על חלק מהאישורים שהוצגו לנו כתוב שזה לא מדבק, ועל אחרים כתוב שזה כן", אמרה המפקחת על הפעוטון, שרון זיגדון.
לדבריה, "במשך שבועיים ניקינו וחיטאנו את המעון באקונומיקה. על חלק מהאישורים ראינו שכתוב שיש סיכוי להדבקה קלה. יש כאן תינוקות קטנים וזו מחלה לא פשוטה. הסירופ לטיפול בפטרת עלול לגרום למחלות כבד בקרב תינוקות בריאים שיהיו סמוך לאלו שנדבקו".
היא הוסיפה כי הנהלת הגן הבטיחה להורים החזר כספי בגין שבוע ההיעדרות ממנו, והעריכה כי המקור להדבקה הוא בחתול נגוע שככל הנראה נכנס למקום. רופא נפת פתח תקווה במשרד הבריאות, ד"ר יורם סיוון, שיגר לועד הפעולה של הורי הגן מכתב, שבו הסביר כי "אין בסמכותנו לסגור גן, או למנוע כניסת ילדים אליו - אם המציאו אישור מרופא מוסמך כי הילד טופל".
יכולים לבוא, אבל בנפרד (אילוסטרציה)
צילום אילוסטרציה: גדי קבלו
מומלצים