שתף קטע נבחר

ליצמן: "שיבא רוצים לסגור? שיבא לא בעל הבית"

סגירתם של חדרי המיון אתמול בשיבא, העמק וברזילי לא עשתה רושם רב על סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. בשיחה עם ynet הוא אומר: "אין קשר בין התפוסה וגובה הצעקות" ומציע לבתיה"ח לדחות את הניתוחים האלקטיביים כדי להקל על העומס. יו"ר איגוד הפנימאים: "זה לא יחסי ציבור. העומס אמיתי"

נראה כי העומס הרב בבתי חולים שונים ברחבי הארץ, כמו גם זעקת הרופאים במחלקות הפנימיות על תנאי עבודה בלתי סבירים, לא עושים רושם רב על משרד הבריאות. בשיחה עם ynet היום (ב') הביע סגן שר הבריאות יעקב ליצמן פליאה על התנהלותו של בית החולים שיבא, אחד מבתי החולים שנסגרו אתמול בשל עומס - ואף חילק כמה עצות להקלה על העומס בבתי החולים.

 

"שיפסיקו עם הניתוחים האלקטיביים"

"כל הנושא הזה של העומס תמוה בעיניי", אמר סגן השר, "לפני שנה היה עומס של 120% ואף אחד לא צעק, אתמול היתה תפוסה של 104% וצעקו. אין קשר

בין התפוסה וגובה הצעקות. שיבא הוא לא בעל הבית ולא יכול להגיד למד"א לא להביא חולים. יש בעיה של מיטות אשפוז ואנחנו מטפלים אבל מכאן ועד להפסיק לטפל - זה עוול גמור לחולים".  

 

"אם יש עומס שיפסיקו לעשות ניתוחים אלקטיביים", הוסיף ליצמן, "שידחו בכמה ימים. אבל את זה הם לא רוצים לעשות". 

 

סגן השר ליצמן ציין שמנכ"ל המשרד ואנשי המקצוע עובדים על תוכניות לפתרון מצוקת האשפוז, אך לא פירט מהן. מהדיון בוועדת הבריאות עולה כי בימים אלו הופשרה בנייתן של כ-100 מיטות אשפוז שהתכנית לבנייתן הוקפאה למשך שלוש שנים בסיכום שבין משרד הבריאות למשרד האוצר.  


חולים במסדרון. קולטים חולים בברזילי, היום (צילום: צפריר אביוב)

 

ד"ר דב דיקר, יושב ראש האיגוד רפואה פנימית ומנהל מחלקה פנימית בבית חולים השרון, לא מסכים עם סגן השר השלו. "בכל הארץ הפנימיות על סף קריסה", הוא אומר. "דיברתי עם מנהלי מחלקות בכל הארץ. העומס קיים בכל בתי החולים. זה עומס אמיתי ולא יחסי ציבור. אנחנו כורעים תחת הנטל". ד"ר דיקר ציין כי אין כרגע תחלואה מיוחדת או מזג אוויר קר ואין הסבר לעלייה בתפוסה. עם זאת ציין כי מחקרים שונים מצאו כי דווקא בתקופות של עונת מעבר ישנה עלייה בתחלואה. 

 

פרופ' אהוד גרוסמן, מנהל מחלקה פנימית בשיבא, התייחס לנתונים לפיהם ישנה ירידה בתפוסה ואמר: "ביומיים האחרונים היתה ירידה בתפוסה אבל זה משום שמשך האשפוז התקצר מאד. המדד הנכון לבדוק עומס הוא במספר הקבלות למחלקה. זה שמריעיבים את החמור במשך כמה שנים לא אומר שצריך להמשיך ולהרעיב אותו עד שימות".

 

מחסור אמיתי או יחסי ציבור?

אחת מטענות הרופאים ומנהלי בית החולים היא המחסור במיטות האשפוז - ומנתונים שהציג המשרד בדיון של ועדת הבריאות של הכנסת בחודש שעבר, מסתמן שמדובר בצורך אמיתי.  מנתונים אלה עולה כי יש מחסור של 1,500 מיטות אשפוז לאשפוז כללי ועלות בנייתן מוערכת על ידי משרד הבריאות במיליארד שקל.

  

במסמך רקע של מרכז המידע של הכנסת שהוכן בינואר, ציין סמנכ"ל בינוי במשרד הבריאות יהודה רון כי "מרגע קבלת האישור התקציבי להוספת מיטות אשפוז ועד להוספתן בפועל עשויות לחלוף כמה שנים. יש להביא בחשבון את הזמן הדרוש ליישום תוכנית זו". 

 

לפי נתוני משרד הבריאות, יש בישראל פחות משתי מיטות אשפוז ל1,000 נפשות - השיעור הנמוך ביותר בקרב המדינות המתועשות (OECD) למעט מקסיקו, שם המצב גרוע יותר. תפוסת המיטות לאורך כל השנה עומדת על 97%. גם בנתון זה "מובילה" ישראל בהשוואה למדינות ה-OECD האחרות.    

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כל נושא העומס תמוה". ברזילי, היום
צילום: צפריר אביוב
בעל הבית. יעקב ליצמן
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים