שתף קטע נבחר

 

עיתונאי חשוד בהלבנת הון בפרשת זיוף האישורים

בית המשפט האריך בארבעה ימים את מעצרו של כתב הספורט משה בוקר, שקיבל כספים מהחשוד המרכזי, שלמה כהן - קרוב משפחתו. הוא טוען כי פעל בתום לב

העיתונאי משה בוקר נעצר בחשד למעורבות בספיחי פרשת זיוף אישורי הכניסה למאות פלסטינים שביקשו לעבוד בארץ - אך לא היו בידם את האישורים הנדרשים. בית משפט השלום בראשון-לציון האריך היום (ב') בארבעה ימים את מעצרו, בחשד להלבנת הון.

  

על-פי החשד, בוקר, העובד ככתב בכיר במדור ספורט של עיתון יומי, קיבל מקרוב משפחתו, שלמה כהן - החשוד המרכזי בפרשה - מאות אלפי שקלים על-מנת להסתיר את מקור המימון בחשבון הבנק שלו. הוא נעצר ונחקר על-ידי חוקרי היחידה הכלכלית של המשטרה.

 

בוקר, תושב הדרום בשנות ה-40 לחייו, שיתף פעולה בחקירה והודה כי קיבל כספים מכהן, אך טען כי הדבר נעשה בתום לב. בדיון בהארכת מעצרו, הסכימו המשטרה ופרקליטתו, עו"ד ליה פלוס, כי הוא ישוחרר בתום ארבעת ימי המעצר, אם לא תהיה "התפתחות דרמטית" בחקירתו.

 

חקירת המשטרה בפרשה, שבוצעה בשיתוף רשות המסים ומשרד התמ"ת, העלתה כי בין מנפקי האישורים הייתה גם עובדת בכירה במשרד הפנים ועובדת במנהל האזרחי. עוד חשודים במעורבות בפרשה: מעסיקים ישראלים, כמה חקלאים ו"מאכרים" פלסטינים שסחרו בהיתרי השהייה.

הם היו מעורבים על-פי החשד ברשת מתוחכמת לניפוק היתרי שהייה ולינה בישראל למאות פלסטינים, שגרפה מיליוני שקלים.

 

הפרשה נחשפה לאחר חקירה סמויה שנמשכה כמה חודשים, כאשר על מעצר המאעכרים הפלסטינים הופקדו כוחות צה"ל ומג"ב. לפי השיטה שהתגלתה במהלך החקירה, המאעכרים הפלסטינים ושותפם הישראלי, הצליחו להוציא מאות איושרי כניסה ועבודה לפלסטינים לעבודות בענף החקלאות, על-ידי ביטול אשרות שהונפקו תוך מספר ימים. בכך, לפי החשד, עקפו במרמה את מכסת ההיתרים שמוציא משרד התמ"ת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
עוד ארבעה ימים בתא המעצר (אילוסטרציה)
צילום: אבי כהן
מומלצים