שתף קטע נבחר
 

הצבע ארגמן: שוקי טלה ברוטב יין אדום

כשזה נוגע לבשר, רובנו מעדיפים להתמקד בשניצלים, קציצות ורוטב בולונז, אבל תתפלאו לשמוע שיש מנות רבות נוספות קלות להכנה. הנה מתכון לשוקי טלה נהדרות שלא יסבכו אתכם בדרך לצלחת

שוקי טלה ברוטב יין אדום

המרכיבים:

4-6 שוקי טלה

1/2 ק''ג גזר קלוף

4 ראשי סלרי קלוף

3 שורשי פטרוזיליה קלופים

1 בקבוק יין אדום יבש

1 ליטר ציר עוף, אפשר גם מאבקה

פלפל שחור גרוס

1 כף פלפל אנגלי שלם

3 עלי דפנה יבשים

רוזמרין טרי

טימין טרי

100 גרם מלח גס


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בו את השוקיים מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לסיר את הגזרים, הסלרי ושורשי הפטרוזיליה ומטגנים 2-3 דקות.
  3. מחזירים לסיר את השוקיים, ומוסיפים את היין, הציר ויתר התבלינים. מביאים לרתיחה עדינה ומקפים.
  4. מכסים את הסיר ומחלישים את הלהבה. מבשלים כשעתיים, עד שהשוקיים מתרככות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים