דו"ח: צרפת חשפה במכוון חייליה לניסויים גרעיניים
העיתון "לה פריזיאן" פרסם דו"ח סודי לפיו בשנות ה-60 נערכו ניסויים לבדיקת ההשפעות הפיזיות והפסיכולוגיות של קרינה רדיואקטיבית, על חיילים שהיו מוצבים באלג'יריה באמצעות ניסויים גרעיניים. "קיבלנו הוראה להישאר בתחתונים וחולצות קצרות ולכסות את העיניים". שר ההגנה: המינונים היו נמוכים
צרפת חשפה במכוון את חייליה לניסויים גרעיניים שנערכו באלג'יריה בשנות ה-60, כדי ללמוד על השפעות הקרינה הרדיואקטיבית על בני אדם - כך דיווח הבוקר (יום ג') העיתון הצרפתי "לה פריזיאן".
על-פי הדיווח, הנסמך על מסמכים סודיים, הבטיחה ממשלת צרפת בשנה שעבר לפצות את הקורבנות ולהכיר בקשר בין הניסויים הגרעיינים למחלות בהן לקו החיילים. בעוד שלטונות צרפת גורסים כי בניסויים שנערכו בשנים 1960-1966, ננקטו כל אמצעי הזהירות, העיתון מביא דו"ח שבו מתועד מקרה שאירע ב-25 באפריל 1961, בו נשלחו חיילים למשימה בשטח רווי בקרינה.
"אחת המטרות הייתה לבחון את ההשלכות הפיזיות והפסיכולוגיות של נשק אטומי על בני אדם. זאת, כדי לרכוש ידע שישמש להכנות, לאימון ולעידוד המוטיבציה בשדה הקרב המודרני", נכתב באותו דו"ח. שר ההגנה, ארווה מורין, התייחס לפרסום ואמר כי לא ידוע לו על דו"ח זה. עם זאת, הוא לא הכחיש את העובדה שנערכו ניסויים ואמר כי "מינוני הקרינה להם נחשפו החיילים היו מאוד נמוכים".
גורמים שעבדו בעבר בתעשיית הגרעין הצרפתית והיו מעורבים בניסויים באלג'יריה ובפולינזיה הצרפתית,
אמרו כי קיבלו הוראה לשכב על הקרקע כשהם בתחתונים וחולצות קצרות, ולכסות את עיניהם בעת הניסויים. לטענת העיתון, כ-300 חיילים השתתפו בניסוי ב-1961 וכי פטרולים נדרשו להיכנס לשטח הנגוע בקרינה מיד לאחר הפיצוץ ולהגיע עד לנקודת הפיצוץ עצמה.
צרפת המשיכה בניסויים גרעיניים בפולינזיה עד לשנת 1996. כמה מהגורמים שהתראיינו לכתבה אמרו כי קיבלו הוראה להפליג לתוך אזורים נגועים בקרינה מיד לאחר הניסויים - שחלקם בוצעו מתחת לפני המים - ולבחון את ההשפעות.