צ'אנה מסאלה: החומוס של ההודים
רינה פושקרנה מכינה את אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בהודו - צ'אנה מסאלה, הכולל גרגירי חומוס מבושלים באינסוף תבלינים. כי לא רק אצלנו אפשר לאכול חומוס בכל פינה
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה פושקרנה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
- שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
- ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
- חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
- גזר לקינוח - גאג'ר חלווה
- אין כמוני, מוליגטוני: מרק עדשים צהובות
- עם שקדים ואגוזי קשיו: מרק באדאם
- קימה מטר: בשר טחון עם אפונה
- חצי הודי, חצי עיראקי: עוף צלוי מתובל
- דאל מקאני: תבשיל עם נשמה שחורה
- בונה גוש: תבשיל כבש ותפוחי אדמה
- אלו דם - תפוחי אדמה במילוי גבינה וצימוקים
צ'אנה מסאלה
המרכיבים:
2 כוסות חומוס
3 כוסות מים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
4 שקיקי תה
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית גרגירי כמון
1/2 כפית גרגירי אניס
2 עלי דפנה
8 גרגירי הל
2 מקלות קינמון
1 מסמר ציפורן
4 גרגירי פלפל שחור
1 כף רצועות ג'ינג'ר טרי
1 כף שום כתוש
1 כפית אבקת מנגו
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית גראם מסאלה
מיץ לימון
לקישוט:
כף או שתיים כוסברה קצוצה לקישוט
צ'ילי ירוק (למי שאוהב חריף)
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס בשלוש כוסות מים עם כפית אבקת סודה וכפית מלח למשך לילה שלם.
- לוקחים מטפחת קטנה או פיסת בד ובתוכה שמים 4 גרגירי הל, 4 גרגירי פלפל שחור, 2 מקלות קינמון וציפורן. קושרים את הבד כדי שהתבלינים לא יתפזרו בסיר הבישול.
- מבשלים את החומוס המושרה עם מטפחת התבלינים ושקיקי התה במשך כחצי שעה. מוציאים את שקית התבלינים ומסננים את החומוס. שומרים את מי הבישול.
- בסיר אחר שמים שתי כפות שמן, 4 גרגירי כמון, חצי כפית גרגירי אניס, שני עלי דפנה ו-4 גרגירי הל. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מעט. מוסיפים את רצועות הג'ינג'ר ואת הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל משחים.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, מלח, פפריקה, כורכום, כמון טחון, אבקת מנגו וגראם מסאלה, ומבשלים מספר דקות נוספות.
- מוסיפים את החומוס המבושל והמסונן לתוך הסיר ומערבבים. מטפטפים מיץ לימון לתוך התבשיל.
- מקשטים עם כוסברה קצוצה וצ'ילי ירוק.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
כל אחד והגרסה שלו. חומוס
צילום: ירון ברנר
מומלצים