שתף קטע נבחר
 

בג"ץ דחה בחודש את צו ההרחבה ברשתות המזון

השופטים הורו למדינה להשיב לעתירת רשתות שיווק המזון הפרטיות הדורשות לבטל את הצו המכיל את ההסכם הקיבוצי הנהוג ברשתות המזון המאורגנות גם על הרשתות הפרטיות, בטענה כי שופרסל ורבוע כחול מנסות לפגוע בכושר התחרות של הרשתות הפרטיות באמצעות העלאת עלויות ההעסקה שלהן

בג"ץ דחה את פרסום צו ההרחבה של משרד התמ"ת המשפר את תנאי השכר של עובדי רשתות המזון. זאת, בשל עתירה שהוגשה שלשום (א') ע"י רשתות שיווק המזון הפרטיות, בבקשה לבג"ץ שיורה על ביטול צו ההרחבה על ההסכם הקיבוצי בין ההסתדרות לאיגוד לשכות המסחר.

 

 

בג"ץ הורה למדינה להשיב את תגובתה לעתירה בתוך 30 יום ועד אז למנוע את הפרסום. הרשתות, ביניהן מחסני להב, א.ב.א ויקטורי, סופר דוש, יינות ביתן ו"כמעט חינם" טוענות, כי שופרסל והרבוע הכחול, שיזמו את ההסכם, עשו זאת במטרה לפגוע בתחרות בין שתי הרשתות המאורגנות לרשתות הפרטיות, להן עלויות עבודה נמוכות יותר.

 

בעתירה נכתב, כי "משמעות צו ההרחבה היא, כי עם פרסומו, בבת-אחת, יזנקו עלויות ההעסקה של חלק משמעותי מן העובדים בעשרות אחוזים. על-פי הערכת משרד האוצר (אומדן בלבד), מדובר בגידול של 437 מיליון שקל בעלויות העסקה". לטענתן, פרסום הצו יוביל לקריסת הרשתות בשל העלויות הנוספות שהושתו עליהן או לפיטורים של עובדים ותיקים והחלפתם בצעירים יותר, שעלותם נמוכה יותר גם כן.

 

עוד טוענות הרשתות, כי הליך קבלת ההחלטה באשר לצו ההרחבה נעשה בצורה לקויה. בעתירה נכתב, כי ההחלטה להרחיב את ההסכם הקיבוצי נעשתה ללא "בדיקה מעמיקה, יסודית והוגנת של כל ההיבטים הרלוונטיים. התנהלות זו לוקה בחריגה מסמכות ובחוסר סבירות קיצוני. הפגמים האמורים בהפעלת הסמכות מקבלים מישנה חומרה נוכח הנסיבות האופפות את חתימת ההסכם בין ההסתדרות לשתי הרשתות המאורגנות, המעלות חשש כי 'לידתו בחטא והורתו בפשע'".

 

העותרות הגישו את הבקשה באמצעות עוה"ד אשר חלד ואלינור אהרונסון ממשרד עו"ד אשר חלד ושות' וד"ר דוד תדמור ועו"ד שי בקל ממשרד תדמור ושות'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
צו ההרחבה מעוכב
צילום: דלית שחם
מומלצים