ארגנטינה נגד בריטניה: יוטל מצור על איי פוקלנד?
מלחמת פוקלנד אמנם הסתיימה לפני 28 שנים, אך ארגנטינה עדיין מסרבת להכיר בשלטון הבריטי באיים. הנשיאה פרננדס קירשנר חתמה על צו הדורש מכל אניה אישור כדי להגיע לאיים, אולם משרד החוץ בלונדון לא מתרגש: זה לא משפיע עלינו
נשיאת ארגנטינה, כריסטינה פרננדס קירשנר, חתמה היום (ג') על צו המתיר לרשויות במדינה לפקח על כל ספינה המגיעה או יוצאת מאיי פוקלנד. מדובר בהסלמה נוספת בעימות החדש-ישן בין המדינה הלטינית לבריטניה השולטת באיים השנויים במחלוקת.
הנשיאה פרננדס קירשנר שבה על עמדתה לפיה בריטניה כובשת את האיים בניגוד לחוק ומסרבת לנהל משא ומתן על פוקלנד, חרף החלטות האו"ם בנושא. לכן היא חתמה על הצו הקובע כי ספינה המעוניינת לעגון באיים חייבת לקבל
אישור מראש מהרשויות. עם זאת, הצו לא מפרט מה יהיו העונשים שיוטלו על ספינה שלא תישמע להוראות.
משרד החוץ בלונדון מסר בתגובה כי ההחלטה לא תשפיע על תנועת האניות באזור. "הפיקוח על המים הטריטוריאליים של ארגנטינה הוא עניינה של ארגנטינה. זה לא משפיע על המים הטריטוריאליים של איי פוקלנד, הנשלטים על ידי הרשויות באיים", נמסר.
איי פוקלנד היו תחת שליטת הכתר הספרדי ולאחר מכן ממשלת ארגנטינה עד 1833, כאשר בריטניה כבשה אותם. הוויכוח על השליטה בפוקלנד הסלים לעימות צבאי בין שתי המדינות ב-1982, לאחר שארגנטינה פלשה לאיים וגברה בקלות על הכוח הבריטי הקטן שהוצב במקום. בריטניה שלחה בתגובה כ-30 אלף חיילים בליווי כלי שיט וכוח אווירי.
בתום 70 ימים הסתיימה מלחמת פוקלנד, שבה נהרגו 649 חיילים ארגנטינאים ו-255 חיילים בריטים ותושבים. עם זאת, ארגנטינה מעולם לא נסוגה מתביעתה
לריבונות על האיים, המכונים על ידה בשם "מלווינס". הנשיאה פרננדס קירשנר פנתה אשתקד לראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, בבקשה לפתוח מחדש במו"מ, אך הוא דחה את הבקשה על הסף.
פוקלנד כוללת כ-100 איים בדרום האוקיינוס האטלנטי, הראשיים שבהם הם פוקלנד המזרחית ופוקלנד המערבית. הממשל באיים נחלק בין מושל בריטי לשלטון מקומי דמוקרטי, והאוכלוסייה מונה כ-3,000 איש, רובה ממוצא בריטי.