שתף קטע נבחר
 

פיילוט: אנשי היי-טק ישתלבו בתעשייה המסורתית

יוזמה של התמ"ת: עובדי היי-טק מנוסים יוכלו למצוא עבודה בחברות העוסקות בטקסטיל, עור, גומי וכדומה. התמריץ: החברות יקבלו סבסוד מהמדינה לשכר העובדים שייקלטו אצלם

משרד התמ"ת הודיע על השקת תכנית ניסיונית לשילוב אנשי היי-טק בתעשיות המסורתיות, במסגרתה חברה מתחום התעשייה המסורתית שתקלוט עובד היי-טק מנוסה תקבל סבסוד מהמדינה לשכרו בשיעור של 66% למשך שנה. היקף התכנית: 10 מליון שקל.

 

במסגרת התכנית, תתמוך לשכת המדען הראשי בתמ"ת בקליטה של עד שני עובדים לחברה, שהם בעלי תארים בתחומי ההנדסה, האלקטרוניקה, התוכנה, המדעים המדויקים או מדעי הטבע, ושצברו ניסיון בניהול פיתוח מוצרים בתעשיות מתחום ההיי-טק.

 

ההכרה בעלויות שכר העובדים הנקלטים תהיה בהתאם לכללים המקובלים בלשכת המדען הראשי ועד 300 אלף שקל עלות כוללת למעביד לשנה. אם החברה תקלוט עובד אחד, שיעור המענק שיוכר יעמוד על 66%, והעובד השני ימומן בשיעור מענק של 33% מסך העלות הכוללת.

 

חברה שתהיה זכאית לפנות לתכנית זו היא חברה מאחד מענפי התעשייה המסורתית - טקסטיל, עור, גומי, מתכת, פלסטיקה, מזון, תכשיטים וחפצי חן, עץ, נייר, שלא קיבלה תמיכת המדען הראשי ב-5 השנים האחרונות.

 

בנוסף על החברה להיות בעלת מחזור מכירות שנתי של 10-100 מיליון שקל, סך הוצאות המחקר ופיתוח שלה אינו עולה על 7% ממחזור המכירות שלה והיא מעסיקה לפחות 20 עובדים.

 

המטרה: להטמיע תרבות חדשנות

שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, מסר: "אנשי ההיי-טק המפוטרים, הם לא מסוג האנשים שיכולים לשבת בבית ללא מעש. אני קורא לאותם אנשים איכותיים - בואו לשירות מילואים בתעשייה המסורתית, לתקופה מוגבלת, וכך תשפרו את איכות התעשייה וגם תחזרו למעגל העבודה".

 

מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי אמר, כי "מטרת התכנית היא לגרום להטמעת תרבות חדשנות ומחקר ופיתוח בתעשיות המסורתיות". הוא הוסיף כי ההשפעה המרכזית של יישומה המוצלח של התכנית תהיה בהגברת יכולת הצמיחה והתחרות של חברות מהתעשייה המסורתית בשווקים הגלובליים.

 

המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, מסר כי במטרה לסייע לתעשיות המסורתיות, הם מפעילים מספר תכניות ייעודיות כמו ייעוץ אסטרטגי, מתן שיעורי תמיכה מוגדלים לתכניות מחקר ופיתוח וסיוע בשיפור תהליכי הייצור במפעלים.

 

"בעוד הענפים עתירי הידע נמצאים בקדמת הטכנולוגיה העולמית ומובילים את הצמיחה הכלכלית במשק הישראלי, ישנן שאלות רבות בנוגע ליכולת הישרדותן של חברות מענפים בעלי עצימות-ידע נמוכה ובינונית בשווקים המקומיים והעולמיים, מול מתחרים גלובליים מארצות מפותחות ומארצות בהן כוח העבודה זול יותר מאשר בישראל", הוסיף עופר.

 

לקבלת פרטים נוספים על התכנית ניתן לעיין בהוראת המנכ"ל שפורסמה בנושא ושמופיעה באתר האינטרנט של משרד התמ"ת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים