שתף קטע נבחר
 

רק לא אוזני המן: מתוקים עם פרג

חג פורים הוא חגם הגדול של המכורים לפרג, אבל לא חייבים להסתפק באוזני המן. הקונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מציע לכם לגוון את שולחן החג עם עוגה בחושה, קראנץ, דניש או פרסבורגר - כולם על טהרת הגרגירים השחורים

דניש פרג

המרכיבים: 

לבצק:

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)

25 גרם שמרים טריים/שמרית (חצי קובייה או חצי שקית שמרית)

125 גרם ביצים (2 ביצים וחצי)

1 מקל וניל מגורד או 1 כפית תמצית וניל איכותית

קליפה מגוררת מלימון אחד

3/4 כוס חלב

75 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)

קורט מלח

200 גרם חמאה

למילוי:

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 כפות דבש

קליפה מגוררת מלימון אחד

1/2 כוס פירורי עוגה/פתי בר

50 גרם חמאה

200 גרם פרג טחון (כוס ושתי כפות)

2 כפות צימוקים


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: בקערת המיקסר שמים חצי מכמות הקמח ואת השמרים. מכסים בשארית הקמח ומוסיפים את שאר החומרים לבצק, חוץ מהחמאה. מערבבים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה ולשים עד שכל החמאה נבלעת בבצק והבצק הומוגני ואלסטי.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
  4. המילוי: מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש וגרידת הלימון. מוסיפים את פירורי העוגה, החמאה, הפרג והצימוקים, בוחשים ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  5. העוגה: לאחר לילה במקרר מרדדים את הבצק עם מעט קמח לריבוע בעובי של כ-4 מ"מ (הבצק נוח לעבודה, לא להגזים עם הקמח).
  6. מורחים את מילוי הפרג בעזרת מרית על חצי בצק ומכסים במחצית הבצק השנייה, כמו סנדוויץ'. מרדדים מעט ובעדינות עם המערוך כדי להדק את הבצק.
  7. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 4X8. במרכז כל מלבן חותכים חתך לאורך (מקפידים להשאיר שוליים מכל צד ולא לחתוך לצמות).
  8. מכניסים את הקצה הראשון לחתך ומושכים החוצה. מכניסים את הקצה השני לחתך ומושכים החוצה. מותחים בעדינות ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
  9. מורחים בביצה טרופה ומעבירים לתפיחה לשעה עד שעה וחצי.
  10. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-15-12 דקות. מומלץ למרוח בסירופ סוכר כשהדנישים יוצאים מהתנור.

 

עוגת פרג בחושה

המרכיבים:

1/2 2 ביצים מופרדות

125 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד שתי כפות)

3 כפות אגוזי מלך

1 כף קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

3 כפות ברנדי

125 גרם חמאה

3 כפות סוכר

135 גרם פרג טחון (1/2 כוס ועוד 2 כפות)


עוגת פרג בחושה (צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החמאה והסוכר כ-8 דקות במערבל.
  2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה.
  3. טוחנים את הקמח, אבקת האפייה, האגוזים והפרג במעבד מזון עד לקבלת אבקה אחידה.
  4. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר.
  5. מקפלים את קצף הביצים לתערובת החמאה ואחר כך בוחשים פנימה את היבשים הטחונים.
  6. משמנים תבנית אינגליש קייק, שופכים לתוכה את התערובת ואופים בתנור בחום של 165 מעלות במשך 30-25 דקות.

 

קראנץ' פרג

המרכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)

25 גרם שמרים טריים/שמרית (חצי קובייה או חצי שקית שמרית)

125 גרם ביצים (2 ביצים וחצי)

1 מקל וניל מגורד או 1 כפית תמצית וניל איכותית

קליפה מגוררת מלימון אחד

3/4 כוס חלב

75 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)

קורט מלח

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

למילוי:

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 כפות דבש

קליפה מגוררת מלימון אחד

1/2 כוס פירורי עוגה/פתי בר

50 גרם חמאה

200 גרם פרג טחון (כוס ושתי כפות)

2 כפות צימוקים בהירים

לציפוי:

1 ביצה טרופה


קראנץ פרג (צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: בקערת המיקסר שמים חצי מכמות הקמח ואת השמרים. מכסים בשארית הקמח ומוסיפים את שאר החומרים לבצק, חוץ מהחמאה. מערבבים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה ולשים עד שכל החמאה נבלעת בבצק והבצק הומוגני ואלסטי.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.

  4. המילוי: מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש וגרידת הלימון. מוסיפים את פירורי העוגה, החמאה, הפרג והצימוקים, בוחשים ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

  5. העוגה: לאחר לילה במקרר מרדדים את הבצק עם מעט קמח לריבוע בעובי של כ-4 מ"מ (הבצק נוח לעבודה, לא להגזים עם הקמח).
  6. מורחים את מילוי הפרג בעזרת מרית ומגלגלים את הבצק לנקניק.
  7. מניחים בתבנית קוגלהוף בקוטר 22 סנטימטר ומהדקים היטב את קצות הבצק.
  8. מורחים בביצה ומתפיחים את הבצק כשעה עד שעה וחצי.
  9. אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 35-30 דקות. כשמוציאים את העוגה מהתנור מומלץ למרוח אותה בסירופ סוכר.

 

פרסבורגר פרג

המרכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)

25 גרם שמרים טריים/שמרית (חצי קובייה או חצי שקית שמרית)

קורט מלח

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

ביצה וחצי

1/2 כוס חלב

תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

250 גרם חמאה

למילוי:

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 כפות דבש

קליפה מגוררת מלימון אחד

1/2 כוס פירורי עוגה/פתי בר

50 גרם חמאה

200 גרם פרג טחון (כוס ושתי כפות)

2 כפות צימוקים בהירים 

לציפוי:

1 ביצה

1 חלמון


פרסבורגר (צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: בקערת המיקסר שמים חצי מכמות הקמח ואת השמרים. מכסים בשארית הקמח ומוסיפים את שאר החומרים לבצק, חוץ מהחמאה. מערבבים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה ולשים עד שכל החמאה נבלעת בבצק והבצק הומוגני ואלסטי.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
  4. המילוי: מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש וגרידת הלימון. מוסיפים את פירורי העוגה, החמאה, הפרג והצימוקים, בוחשים ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  5. העוגה: לאחר לילה במקרר מרדדים את הבצק עם מעט קמח לריבוע בעובי של כ-3 מ"מ (הבצק נוח לעבודה, לא להגזים עם הקמח).
  6. בעזרת רינג או כוס בקוטר 12 סנטימטר קורצים עיגולים מהבצק ומניחים בתבנית אפייה.
  7. מניחים בעזרת כפית 2 כפיות מילוי פרג במרכז כל עיגול בצק, מקפלים צד אחד של הבצק מעל המילוי ומהדקים תוך יצירת שפיצים דקים.
  8. מורחים את הבצק בתערובת של ביצה וחלמון ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.
  9. אופים בתנור בחום של 170 במשך 15-10 דקות.

 

שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי הוא ראש מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים