האייפון הופך לבית כנסת
מטייל בעולם? מגורר באפריקה? נמצא בשליחות באוסטרליה? באמצעות אפליקציה חדשה באייפון תוכל לשלוח תפילה שתושמע ברמקול מול חומות עיר הקודש
בשנים האחרונות קיימת נטייה להתייחס לכדור הארץ, על כל היבשות שבו ומליארדי תושביו, כאל כפר גלובלי. הבעיה היא שעל אף הדימוי, בפועל - המרחקים בין בתי הכפר גדולים למדי, כך שלא פעם תושבים הגרים בצד הדרומי של הכפר לא זוכים לראות את צדו הצפוני. בירושלים, שהיא ללא ספק אזור מרכזי בכפר, הוחלט לצמצם מרחקים, או לפחות לאפשר לתושבים מחלקים מרוחקים לחוות משהו מהרוחניות של העיר.
השבוע השיק האתר הירושלמי jerusalem.com אפליקציה לאייפון, שבאמצעותה יכול אדם מכל מקום בעולם ומכל דת להקליט תפילה בת 45 שניות לשלוח אותה - והיא תושמע ברמקול מול חומות ירושלים, בשעה וביום שיבקש.
"האפשרות הזו מיועדת לאנשים שרוצים קשר רוחני עם העיר, ולא יכולים לבקר בה" מסביר מיכאל וייס, מאנשי האתר. "הרעיון הוא להעניק למי שרוצה חוויה משמעותית, מעבר לתמונה של העיר. אנחנו מאפשרים לאדם בכל העולם להשמיע את קולו בעיר האלוקים. הנגישות של ישראלים למקומות הקדושים היא אלמנטרית, אבל למעשה למאות מליוני אנשים הנגישות הזו לא קיימת. רבים מהם לא יוכלו להגיע לכאן אפילו לא פעם אחת בחייהם.
"בזכות הטכנולוגיה אפשר להגיש לאנשים רחוקים מכאן משהו מהדי.אן.איי עיר הקודש. נכון שיש כבר פקס לכול, אבל זה הרבה פחות עוצמתי מלקחת קול של מישהו מהפיליפינים ולהשמיע אותו מול חומות העיר. הרמקול יותקן בקרוב בשכונת ימין משה ויופעל בעוצמה בנונית" .
וייס אומר כי הוא מאמין שמי שצריך באמת לשמוע את התפילה ולפעול בנידון - ישמע. בסיום התפילה יקבל המתפלל
הודעה לפיה "אלוקים שמע את תפילתו בירושלים".
האפליקציה החדשה היא למעשה שדרוג ליוזמה שכבר החלה ביוני האחרון, במסגרתה היה ניתן להקליט את התפילה באתר בירושלים. לדברי וייס, עד היום התקבלו תפילות מ-72 ארצות. הוא מעיד כי היהודים הם "הקהל החזק יותר,אבל יש גם לא מעט תפילות שהגיעו מנוצרים ומוסלמים.
"אנו רואים חיבור בין אופי התפילות למצב היומיומי", אומר וייס, "המשבר הכלכלי הביא איתו המון תפילות על פרנסה מכל העולם. לקראת החגים מספר התפילות עולה באופן משמעותי. אנחנו כבר מצפים לכמויות של תפילות לקראת פסח".