כתב האישום לנהג השיכור בוטל
שופט בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה, שלמה נחשון, החליט לבטל כתב אישום כנהג נהג שנמצא כשכמות אלכוהול גדולה פי 3 נמהמותר בדמו. הסיבה: הינשוף לא הוכח כאמין
בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה ביטל כתב אישום נגד נהג, שנתפס נוהג שבדמו כמות אלכוהול גדולה פי 3 מהמותר. הסיבה לכך: מהימנות מכשיר האכיפה של המשטרה, הינשוף, מוטלת בספק. "המשך הגשת כתבי אישום, המתבססים כמו במקרה זה, אך ורק על מכשיר הינשוף שאמינותו מוטלת בספק, מהווה פגיעה בנהגים", קבע השופט שלומה נחשון.
החלטת בית המשפט ניתנה בעקבות הגשת כתב אישום נגד נהג, שנתפס כשהוא נוהג ובדמו כמעט פי 3 אלכוהול מהמותר בחוק. כתב האישום הסתמך אך ורק על תוצאות בדיקת מכשיר הינשוף, שבוצעה לנהג. הנהג הכחיש את המיוחס לו.
מכיוון שכך, התקיים דיון נוסף, אך התביעה לא הביאה עדים מומחים להוכחת אשמתו של הנאשם. הסניגור, עו"ד דוד קולקר, טען בבית המשפט כי התביעה לא הציגה שום ראיה לכשירותו או חוקיותו של מכשיר האכיפה, בעזרתו נקבע כי הנהג היה שיכור.
עוד הוסיף וטען כי ההגנה הגישה בעבר - במשפטים אחרים - עדים מומחים, שהעדו על הבעייתיות בבדיקת מכשיר הינשוף. "כתב האישום אינו מכיל אשמה, כאשר התביעה מראש זונחת את טענת אי-מהימנות או כשירות המכשיר, ומבקשת להוכיח בצורה פשטנית שהאיש נבדק באמצעות ינשוף, והתוצאות היו כאלו או אחרות. בזה אין די", טען הסניגור וביקש מבית המשפט לבטל את כתב האישום נגד מרשו.
בהחלטתו קבע השופט כי הוא מסכים עם דברי הסניגור, כי התביעה לא הגישה ראיות או חוות דעת מומחה, להוכחת כשירות הינשוף, ואף לא ביקשה לתקן את כתב האישום ולהוסיף עדי תביעה. "למרות פסיקות רבות של בתי משפט לתעבורה, ממשיכה התביעה פעם אחר פעם להגיש כתבי אישום המסתמכים על מכשיר הינשוף בלבד, לצורך הוכחת נהיגה בשכרות של נהגים", קבע השופט.
עוד הוסיף ואמר כי "המשך הגשת כתבי אישום המתבססים - כמו במקרה שבפני - אך ורק על מכשיר הינשוף, שאמינותו כאמור מוטלת בספק, מהווה פגיעה בנהגים, פגיעה בהגינות של הדין הפלילי על-פי כתב אישום המתבסס על מכשיר הינשוף בלבד, וגורמת עוול לנאשם ומקפחת הגנתו".
השופט החליט לבטל את כתב האישום נגד הנאשם, ומתח בהחלטתו ביקורת על התקנות לגבי מהו משקה משכר - "התקנות גורמות לבלבול בקרב ציבור הנהגים, שלא יודעים מה וכמה מותר לשתות, בניגוד לסיסמה המושמעת 'אם שותים לא נוהגים'".