דיווחים בניז'ר: ההפיכה הושלמה, הנשיא במעצר
הרדיו הממלכתי משדר מארשים צבאיים שלא נשמעו מאז ההפיכות האחרונות בסוף שנות ה-90. על-פי דיווחים שונים, חיילים עריקים, פלשו לארמון הנשיאות בעת שבמקום התקיימה ישיבת ממשלה, וחטפו את הנשיא והשרים. רחובות הבירה ניאמי תחת עוצר. שמו של מנהיג ההפיכה: רב-סרן אדמו הרונה
הפיכה בניז'ר תוך 12 שעות: מדיווחים היוצאים הערב (יום ה') מהמדינה האפריקנית עולה כי נשיא ניז'ר, מאמטו טנדג'ה, נחטף על-ידי חיילים שערקו מהצבא והשתלטו על ארמון הנשיאות בבירה ניאמי. על-פי דיווחים אחרים, הנשיא נעצר יחד עם שריו בארמון, בו התקיימה באותה שעה ישיבת ממשלה. גורמי צבא אמרו כי בראש ההפיכה עומד רב-סרן אדמו הרונה.
תחנת הרדיו הממלכתית של ניז'ר משדרת בשעות האחרונות מארשים צבאיים, אשר שודרו בפעם האחרונה אחרי שתי ההפיכות שבוצעו בסוף שעות ה-90. מקום הימצאם של הנשיא ופמלייתו, אשר שהו בארמון במהלך ההשתלטות, כאמור אינו ברור. גורמי ממשל אחרים ירדו למחתרת ולמעשה אף גורם בשלטונות ניז'ר לא התייחס עדיין לנעשה במדינה. לפחות שני שרים נעצרו. עדי ראייה דיווחו כי עשן עולה מארמון הנשיאות וכי רחובות ניאמי התרוקנו מאדם עקב עוצר שהטילו הקושרים.
טנדג'ה עלה לשלטו ב-1999 אחרי תקופה של מרידות והפיכות בניז'ר. הוא היה אמור לסיים את הקדנציה השנייה שלו בתפקיד בחודש דצמבר, אולם במקום לפנות את כסאו - פנה לרפורמות חוקתיות שיאפשרו לו להתמודד לקדנציה שלישית. המהלך דירדר את ניז'ר למשבר פוליטי חריף. ארה"ב, האיחוד האירופי ומדינות מערב אפריקה הטילו עיצומים על המדינה, הידועה כאחת מיצואניות האורניום הגדולות בעולם.
דיפלומט צרפתי בניז'ר סירב להגיב על הנעשה במדינה, וציין כי פריז עדיין בוחנת את ההתרחשויות וקוראת לאזרחיה לעזוב את המדינה האפריקנית, שבה כ-15 מיליון תושבים. זמן קצר לאחר מכן הודיעו מנהיגי ההפיכה כי הם משעים את החוקה ומפזרים את כל המוסדות.
מבקריו של טנדג'ה טוענים כי בשלהי כהונתו הוא הפך מפוליטיקאי התומך בדמוקרטיה ושנבחר פעמיים באופן לגיטימי, לדיקטטור. במאי 2009 הוא פיזר את הפרלמנט כיוון שהתנגד לתוכניות לקיים משאל עם על הסרת המגבלות על כהונת הנשיא. בית המשפט החוקתי בניז'ר דחה אף הוא את משאל העם, ובתגובה "ביטל" אותו טנדג'ה והחליף את שופטיו.
נשיא ניז'ר טוען כי רצונו לשמור על כס השלטון היא תוצאה של רצון העם. לדבריו, הציבור מעוניין שהוא יסיים כמה פרוייקטים גדולים בעלות של מיליארדי דולרים, שבנייתם החלה לפני כמה חודשים. מדובר בהקמת סכר הידרואלקטרי, בית זיקוק לנפט, ומכרה שאמור להיות מכרה האורניום הגדול באפריקה.
ניז'ר מדורגת בתחתית רמת הפיתוח העולמית כמעט בכל סקר או דו"ח בינלאומי. רמת האנלפבתיות במדינה כמעט בלתי נתפסת ונאמדת בכ-70 אחוז.