שתף קטע נבחר
 

ביקורת עסקית: תמרה שורדת

בניגוד לרוב המסעדות ברחוב החשמונאים בתל אביב, ביסטרו תמרה מצליח לשמור על קהל לקוחות קבוע. אחרי מתיחת הפנים הקוסמטית, הגיע הזמן לשיפור באגף התוספות והרטבים

ספר משלי פסק שטוב שכן קרוב מאח רחוק, אבל לא תמיד אני מציית לפסוק הזה, ולעתים אני זונח מסעדות הנמצאות ממש בשכנות לדירתי במרכז תל אביב. כך, למשל, אני חולף במשך יותר מעשור על פני ביסטרו תמרה, השוכנת ברחוב החשמונאים, ולא טרחתי לפקוד אותה מלבד פעם אחת, לפני המון שנים. איכשהו לא התפתיתי להיכנס.

 

תמיד תהיתי איך תמרה מצליחה לשרוד, בניגוד לרוב המסעדות הסמוכות, ויש לה לקוחות נאמנים שחלקם שומרים לה אמונים עוד מהימים שהמסעדה פעלה בתחנת דלק ברמת גן. הקבועים באים לא רק לסעוד מהמטעמים של השף מוריס אביטן, אלא גם להקשיב בשבתות להופעות ג'אז ולראות תערוכות מתחלפות.

 

לאחרונה הביסטרו הזה עשה מתיחת פנים קטנה ואפילו יצא לרחוב, לנוכח התחרות שמתרגשת עליו לפתע: רחוב החשמונאים, בקטע שבין קרליבך לדרך מנחם בגין, מתחיל להתעורר קולינרית, ולאחרונה צצו בו אתרים חדשים, ממעבדת פסטה מסוגננת ועד חומוס אסף המשובח, שלא לדבר על הרחובות הסמוכים קרליבך והארבעה.

 

לא יכולתי להישאר אדיש לנוכח מראה יושבי המדרכות בחשמונאים שהתחממו בשמש החורפית, והחלטתי להצטרף ולנסות לפענח את סוד הקסם של תמרה השורדת. התחמשתי באחייניתי המושבניקית הקסומה זיו, שמגלה לאחרונה את נפלאות העיר הגדולה וניחנה בחוש ביקורתי מפותח.


חזה עוף במרינדה אסייתית וירקות גינה (צילום: שלום בר-טל)

 

ישבנו בחוץ, לצד עציצי הרקפות הצבעוניות, בהינו בעוברים ובשבים, ועילעלנו בתפריט. ביסטרו תמרה מציע שני מסלולי עסקית, האחד ב-49‬ שקל (משניצל וכבדי עוף ועד פסטות‭,(‬ והשני מתוחכם ויקר יותר, ומחירו נקבע על סמך המנה העיקרית (בין 57 ל-118 שקל). במסלול הזול שמענו בקולה של המלצרית הנמרצת, שהמליצה בהתלהבות על חזה עוף במרינדה אסייתית וירקות גינה. לא הצטערנו: העוף היה מתקתק וטוב. חבל רק שהוטבע ברוטב, כך שהלוק של המנה לא היה אסתטי כל כך. חבל גם שתפוחי האדמה האפויים והפרוסים, שהוגשו כתוספת, היו סתמיים.

 

מנת הפסטה - לינגוויני עם נתחי בשר ורוטב עגבניות - הייתה מוצלחת ונדיבה, והבשר היה איכותי, נימוח וטעים. המנה לא נפלה מאלה המוגשות במסעדות האיטלקיות באזור. הסלט הירוק, לעומת זאת, הורכב מעלים יבשים ורוטב צפוי.

 

במסלול היותר יקר תקבלו מנה ראשונה ועיקרית. מרק החרירה, שאותו למד אביטן להכין מאמו המרוקאית, היה עשיר ומחמם, אבל סבל משמנוניות יתר. בעיקרית נכנענו לטרנד הרווח והלכנו על שייטל ‭85)‬ שקל‭.(‬ נתחי השייטל (הנתח המחבר בין החלק האחורי לגב הפרה, שכן לסינטה, נחשב יותר בריא ודל שומן ומכונה גם ראמפ סטייק או נתח מספר 13) היו סבירים, קצת נוקשים, וכמו במקרה של העוף, טבעו ברוטב השמנת והפלפלת. התוספת, מנת אורז בסמטי עם אורז פרא, הגיעה קרה ותפלה ונשלחה למטבח לחימום נוסף.

 

אם אנשי תמרה ירגיעו עם הרטבים והשמן וישפרו בהקדם את אגף התוספות, אין סיבה שלא אסכית מעתה לחוכמתו של ספר משלי.

 

ביסטרו תמרה, החשמונאים ‭,95‬ תל אביב, טלפון ‭03-6240707‬

 

מחיר העסקית: צהריים קטן 49 שקל, עסקית רגילה ‭118-57‬ שקל

מטבח: ביסטרו

שעות העסקית: ראשון עד חמישי: 18:00-12:00, שישי 16:00-12:00 

חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה הסמוכים (בתשלום)

ציון: 7.7‬

 

  • לעוד ביקורות מסעדות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים