שתף קטע נבחר
 

קסם הפיתה: מתכונים שילדים אוהבים

כשאמא רוצה קצת שקט או כשהילד חוזר לבית ריק, ארוחות פיתה הן פתרון מהיר ומזין. נורית טל לא מתביישת וחושפת את המתכונים המשפחתיים לשעת חירום: פיתה תרד, פיתה טוסט, פתות ופיתה עם ביצת עין

מישהו צריך לעשות את זה - לצאת בגלוי עם רשימה של מתכונים שמיועדים לאמהות שנמאס להן להמציא את הגלגל ולשבור את הראש כל ארוחה כך שתכיל חלבונים, פחמימות, ויטמינים וסיבים תזונתיים. יש "יום שני צמחוני" ויש "יום נשבר לי להמציא, גם אני צריכה קצת שקט". חוץ מזה, מי אמר שמרגע שהפכת להיות בת הזוג של, אשתו של, אמא של, את חייבת לדעת לבשל - וליהנות מזה?

 

אז הנה לפניכם אוסף הצעות לארוחות מהירות ומזינות עם פיתה. זו לא המצאת המאה ולא חדשני בטירוף, אבל המתכונים הבאים נפלאים לילדים שחוזרים הביתה לבד, לאבות שגילו שהאוכל לא צומח בצלחת, ולאמהות שאוהבות את ילדיהן מאוד - וגם קצת את עצמן.  

 

פיתה-פיצה

כל מי שילדיו הגיעו לגיל ארוחת הערב המוצקה, פיתח חוש להכנה המושלמת של פיתה-פיצה. נראה שכל מילה מיותרת. אמנם אין כמו רוטב עגבניות לפסטה או מוצרלה טרייה, אבל באין כל אלה, גם קטשופ ופרוסת גבנ"צ ישיגו את המטרה: ילדים מרוצים ושבעים. תוספות משדרגות, למבוגרים ולילדים אניני טעם: טונה, טבעות זיתים, תרד, רוטב סלסלה, פרוסות עגבנייה, עגבניות מיובשות, אנשובי, חצילים, קישואים, תירס, פטה, בולגרית ופרחי ברוקולי.


פיתה-פיצה (צילום: נורית טל)

 

פיתה (בורקס) תרד

חדש-חדש, הישר מהטוסטר לצלחת הבלוג. אני חושבת שזאת המצאת המאה, ללא מאמצים, ללא שומן טראנס, כמעט דיאטטי הייתי אומרת, ועושה אפילו רושם מזין.

 

המרכיבים:

פיתה

גבנ"צ (אנחנו מעדיפים אמנטל, טל העמק או סקנדינבית פרוסות דק-דק-דק)

גבינת פטה (עדיף צאן)

עלי תרד שטופים

סומאק (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. ממלאים את הפיתה בכל טוב, כל אחד לפי טעמו. הילדים מוסיפים גם טבעות זיתים מושחרות. אפשר להוסיף גם כרישה מאודה בחמאה או שמן זית ואפילו צלפים.
  2. שמים בטוסטר פסים לכ-10-5 דקות.
  3. אוכלים עם יוגורט, איירן, ירקות טריים, זיתים וביצה - ממש כמו אצל הטורקי בשוק הכרמל.


בורקס תרד (צילום: נורית טל)

 

פיתה טוסט

המרכיבים:

פיתה

קטשופ/סלסלה/קוטג'

גבנ"צ

טונה/זיתים/עגבניות טריות/עגבניות מיובשות

 

אופן ההכנה:

  1. ממלאים לפי הטעם.
  2. מכניסים לטוסט ומחממים עד למרקם הרצוי.
  3. מוציאים, חותכים ואוכלים עם יוגורט, קוטג', ירקות או סלט.

 

פיתה מטוגנת (פְתוּת)

המרכיבים:

1 ביצה

מעט חלב (2 כפות)

1 פיתה קרועה לחתיכות בגודל 3 ס"מ

חמאה לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מקשקשים את הביצה והחלב בקערה, ממליחים קלות (אם רוצים גרסה מלוחה).
  2. מוסיפים את קרעי הפיתה לביצה ומערבבים עד שהביצה נספגת בפיתה.
  3. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים על אש בינונית.
  4. אוכלים מייד: עם ירקות וקוטג' בגרסה המלוחה; עם סוכר או סירופ מייפל בגרסה המתוקה, לקינוח.


פיתה מטוגנת (צילום: נורית טל)

 

פיתה עם ביצת עין

השכלול של הפיתה-פיצה שלימד אותנו BK. טעים ברמות, מזין ומהיר כמו כל מתכון פיתה ראוי.

 

המרכיבים:

1 פיתה

חמאה

גבנ"צ או מוצרלה, מגורדת

גבינת פטה או בולגרית (אם רוצים)

1 ביצה

מלח

עלי תרד, פרוסות עגבנייה, זיתים או תוספות אחרות 

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הפיתה על ידי הוצאת העיגול המרכזי, תוך השארה של שוליים בגודל של 1 ס"מ (מהכיפה המתקבלת אפשר להכין פיתה-פיצה או לקלות עם שמן זית על הגריל ולהשתמש כקרוטונים לסלט ירקות או מרק(.
  2. מורחים את הפיתה בחמאה, מניחים עליה פרוסת גבנ"צ או מפזרים מוצרלה. פותחים מעל את הביצה בשלמותה כמו לביצת עין. ממליחים מעט, מפזרים תבלינים ומעט פטה, רק אם רוצים. אפשר להוסיף עוד כמה חתיכות קטנות של גבנ"צ.
  3. אופים בחום של 200 מעלות בתנור או בטוסטר אובן.


פיתה ביצת עין (צילום: נורית טל) 

 

ולסיום, הקינוח האידיאלי לארוחת הפיתות המהירה:

 

קרמבו במיקרו

מניחים קרמבו, ללא העטיפה, על גבי צלחת המתאימה למיקרו. מפעילים את המיקרו ל-40 שניות. מוציאים, מקשטים בסוכריות צבעוניות ואוכלים בעזרת מקל קינמון.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבסיס המנצח. פיתות
צילום: נורית טל
מומלצים