נשנוש מנצח: מאפי שמנת חמוצה ופרמזן
השף יוסי שטרית מכין "פחזניות" מבצק רבוך על בסיס שמנת חמוצה ופרמזן. התוצאה: מאפים חמים ומזמינים שמתאימים כמנות פתיחה קטנות או כתוספת ליד המרק
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
פחזניות שמנת חמוצה ופרמזן
מתכון של השף יוסי שטרית ממסעדת "ויולט"
המרכיבים:
110 גרם מים רותחים (1/2 כוס)
70 גרם חלב (1/2 4 כפות)
110 גרם חמאה
70 גרם שמנת חמוצה (1/2 כוס)
10 גרם סוכר
1/2 כף מלח
125 גרם קמח
4 ביצים
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר מים רותחים, חלב, חמאה, שמנת חמוצה, מלח וסוכר. מערבבים היטב בעזרת כף עץ, ללא הפסקה, עד שהחמאה והשמנת החמוצה נמסות.
- מוסיפים לסיר את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת. מערבבים עד שמתקבל בצק רבוך, המתגבש סביב הכף.
- מעבירים את הבצק למיקסר ומערבבים במהירות בינונית. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. נותנים לכל ביצה להיבלע בבצק לפני שמוסיפים את הבאה אחריה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
- מוסיפים את הפרמזן ומערבבים בעזרת כף או מרית.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף. מזלפים לתוך תבנית סיליקון עם שקעים מרובעים או מזלפים ישירות את התערובת בצורת פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות. אופים במשך כ-6 דקות, עד שהמאפים תופחים מעט ומשחימים. מוציאים ומגישים.
טאץ' של פרמזן
צילום: index open
מומלצים