שתף קטע נבחר

 

דיווח: השלטון האיראני מפעיל האקרים

על פי דיווח של אתר איראני, משמרות המהפכה אחראיות ל"צבא הסייבר האיראני", שתקף ושיתק אתרים גדולים, ובהם טוויטר ומנוע החיפוש הסיני באידו

האם ממשלת איראן עומדת מאחורי צבא הסייבר האיראני? לטענת האופוזיציה האיראנית התשובה חיובית. בחודשים האחרונים אירעו מספר מתקפות של גוף האקרים בשם "צבא הסייבר האיראני" לאתרים איראנים ובינלאומיים, ובהם הרשת החברתית טוויטר ומנוע החיפוש הסיני באידו.

  

האקרים בעשרות מיליוני דולרים

אתר אינטרנט איראני גילה בסוף השבוע כי מדובר ביוזמה של משמרות המהפכה באיראן, זרוע הביטחון החשובה במדינה, המתקצבת את ההאקרים בעשרות מיליוני דולרים בשנה. בנוסף, נטען בדיווח כי היקף הפעילות שלהם נרחב וקשה להאמין שמדובר בסתם חבורה של תומכי אחמדינג'אד שפעלו בספוטניות.

 

על פי דיווח של פרברטיש רזווניה באתר האינטרנט האיראני "רוז אונליין", משמרות המהפכה יזמו את התוכנית להקים את צבא הסייבר של איראן בשנת 2005. באותה שנה נבחר לכהנותו הראשונה מחמוד אחמדינג'אד ובמהלך כהונתו, הפרויקט הואץ בעקבות הביקורת עליו.

 

מסרי תמיכה באיראן

ההשערה שקבוצת ההאקרים הזו קשורה לממשלת איראן התחזקה בעקבות המסרים ששתלו לאחר שתקפו אתרי אופוזיציה. ב-18 בדצמבר הם שיתקו את שרות העדכונים טוויטר, שנחשב לכלי בידי תומכי האופוזיציה לעדכן על הנעשה באיראן. השרות נותק בחלקים מסוימים בעולם והגישה לא התאפשרה במשך כמה שעות.

 

הם שתלו מסר באנגלית קלוקלת, שבו נכתב "ארצות הברית חושבת שהיא שולטת ומנהלת את האינטרנט, אבל היא לא. אנחנו שולטים מנהלים את הרשת בעזרת הכוח שלנו. אז אל תנסו לגרות את האיראנים.... עכשיו, איזו מדינה נמצאת בחרם? איראן? ארצות הברית? דחפנו אותם לרשימת האמברגו :). שמרו על עצמכם".

   

ב-12 בינואר הם תקפו את מנוע החיפוש הסיני באידו. אז הם שתלו הודעה שבה נכתב "צבא הסייבר של איראן הוקם במחאה נגד ההתערבות של אתרים זרים וציוניים בענייניה הפנימיים של מדינתנו ונגד הפצת שקרים וחדשות מעוררות מחלוקת". לאחר מכן הם תקפו כמה אתרי אופוזיציה איראנים, המתנגדים לממשלתו של אחמדינג'אד.

  

תפרוץ או תשב בכלא

בדיווח של "רוז אונליין" נכתב כי בשמונה השנים האחרונות החל לפעול באיראן מספר קבוצות של האקרים שמתחרות ביניהן על יוקרה ופורצות לאתרים איראנים, תוך ניצול היעדר חקיקה מסודרת בנושא. פעילותם עוררה תשומת לב אצל גופי המודיעין במדינה שחשבו לנצל את פעילותם למטרותיהם.

 

ראשונה גויסה למשימה קבוצת האקרים איראנים בשם "אשיאנה" והיא פעלה להפיל אתרי אופוזיציה. גיוס ההאקרים האיראנים נעשה בשיטה פשוטה למדי: הם היו מאתרים האקר מקצועי, יוצרים עמו קשר ומאיימים עליו שאם לא ישתף פעולה, יישלח לכלא. המידור בין חברי הקבוצה גבוה והם אינם יודעים אחד על השני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרויקט הואץ עם היבחרו של אחמדינג'אד
צילום: איי פי
מומלצים