שתף קטע נבחר

דגל ישראל נתלה ביריחו; צה"ל במו"מ עם הפעילים

עשרות פעילי ימין נכנסו בשעות הערב לבית הכנסת נערן ביריחו ותלו בו את דגל ישראל. "הודענו על חידוש הנוכחות היהודית שלנו פה", סיפר אחד מהם ל-ynet מתוך בית הכנסת. כוחות הביטחון ביקשו מהפלסטינים לא להתקרב לאזור והחלו בפינוי

עשרות פעילי ימין פרצו לפנות ערב (יום א') מחסומים של צה"ל בגדה המערבית והגיעו ליריחו. פעילי הימין פרצו לבית הכנסת נערן והניפו מעליו את דגל ישראל. הפעילים אמרו כי בכוונתם להמשיך לבית הכנסת העתיק בעיר הפלסטינית, אך אחרי כמה שעות החלו כוחות הביטחון בניסיון לפנות אותם. לפי שעה, מקיימים כוחות הביטחון הידברות עם המתנחלים.

 

פעילי הימין הגיעו בשעות הצהריים לאחד המחסומים, שם נמסר להם כי כניסתם ליריחו אסורה משום שלא תיאמו את הגעתם ולא קיבלו כל אישור מוקדם. לאחר כמה שעות שבהן שהו במקום, פרצו את המחסום בכוח - תוך שהתעמתו עם כוחות הצבא ומשמר הגבול שפתחו במרדף אחריהם. לטענת המתנחלים, שלושה מהם נפצעו קל.


המחסום שנפרץ, בכניסה ליריחו (צילום: גיל יוחנן) 

 

עשרות פעילי ימין הגיעו בשעות הערב למבנה בית הכנסת נערן בעיר. מאיר ברטלר שנמצא בתוך בית הכנסת אמר ל-ynet כי "בראש המבנה תלינו דגל ישראל. כ-60 פעילי ימין נכנסו לתוך בית הכנסת. הודענו על חידוש הנוכחות היהודית שלנו פה. הצהרנו על כוונתנו להישאר במקום ונעשה כל מה שאפשר".

 

ראש המנהל האזרחי, תא"ל יואב (פולי) מרדכי, פנה לכל ראשי מנגנוני הביטחון הפלסטינים באזור וביקש מהם להתרחק מפעילי הימין ולא לכתר אותם. כוחות הביטחון החלו בפעולות כדי להוציא את פעילי הימין משטח בית הכנסת ומהעיר הפלסטינית. לפי שעה לא נרשמו עימותים. בצה"ל ובמג"ב אמרו כי כל מי שנמצא בתוך בית הכנסת ייעצר, ויועבר לטיפול המשטרה.

 

כניסת הפעילים לשטחי "A", ובהם יריחו, מהווה

הפרה של צו אלוף האוסר את הגעתם של ישראלים לאזורים הנתונים לשליטת הרשות. פעילי הימין שנכנסו לעיר הפלסטינית אמרו כי מדובר ב"פעילות ראשונה בין שרשרת פעילויות למען חידוש ההתיישבות היהודית ביריחו". בראש הקבוצה עמדו איתמר בן-גביר, ברוך מרזל וח"כ מיכאל בן ארי מהאיחוד הלאומי, שאמר: "הסכמי אוסלו מתו, לא ניתן שמתחת לאפינו יקימו בארץ ישראל מדינת אויב".

 

בית הכנסת העתיק ביריחו, "שלום על ישראל", הוצת בימיה הראשונים של האינתיפאדה וחרב עד היסוד. כל ספרי הקודש שבו נשרפו, וכך גם מערכת המחשבים. בשנים האחרונות שיפצה הרשות הפלסטינית חלק מהנזקים במקום, וכיום מגיעים להתפלל בו יהודים מעת לעת באישור מיוחד מהצבא, תוך שהם מלווים בכוחות צה"ל.

 


פורסם לראשונה 21/02/2010 18:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית הכנסת העתיק ביריחו. ארכיון
צילום: לע"מ
מומלצים