ליברמן לעמיתו האירי: מאשימים אותנו בכל דבר
שר החוץ של אירלנד דרש הבהרות מליברמן, בעקבות השימוש בדרכונים המזויפים בחיסול בדובאי. "אין מידע ואין שום צורך להתייחס לעניין", אמר. גורם אירופי בכיר אמר לשר החוץ: דובאי איימה לפגוע בוויזות, לכן התייחסנו לנושא. סרקוזי: ההתנקשות - "הוצאה להורג"
זמן קצר אחרי שהאיחוד האירופי פרסם הודעת גינוי לחיסול בדובאי, נועד אחר הצהריים (יום ב') שר החוץ, אביגדור ליברמן, עם עמיתו האירי, מייקל מרטין, שדרש הסברים בעקבות הטענות לזיוף דרכונים איריים בידי הצוות שהשתתף ברצח מחמוד אל-מבחוח. נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, ציין במקביל שהוא "מגנה בחריפות" את החיסול - שאותו הגדיר "הוצאה להורג".
ליברמן ומרטין נועדו בבריסל, ושר החוץ אמר לעמיתו כי אין שום ידיעה המעידה על כך שישראל מעורבת בעניין. "אם מישהו היה מציג מידע אחר, מעבר לכתבות בתקשורת, היינו מתייחסים לכך", אמר ליברמן, "אך מכיוון שאין כל מידע כזה, אין שום צורך להתייחס לעניין". בפמליית ליברמן אמרו שגורם בכיר מאוד אמר לו: "לא הינו אמורים לטפל בנושא הדרכונים, אבל דובאי הפעילה לחץ ואיימה לפגוע במתן ויזות לאזרחים אירופים".
ליברמן אמר כי יש הרבה האשמות שווא כלפי ישראל בכל מיני נושאים ויש נטייה ערבית להאשים את ישראל בכל דבר. "במזרח התיכון יש הרבה מאבקים פנימיים בתוך מדינות וגופים שאינם דמוקרטיים כמו ישראל", אמר. בהמשך הבהיר שהתכוון לחמאס, לפתח ולאל-קאעידה.
פגישותיו של ליברמן עם מרטין, וזו שתתקיים מאוחר יותר עם שר החוץ של בריטניה, דיוויד מיליבנד, אינן קשורות לכאורה למצב הדיפלומטי העדין מול המדינות האירופיות. הפגישה עם מיליבנד נקבעה עוד לפני פרסום פרטי החקירה של משטרת דובאי, וזו עם מרטין נקבעה בימים האחרונים.
סרקוזי: "החיסול לא מקובל עלינו"
נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, התייחס לחיסולו של אל-מבחוח ואמר כי הוא מגנה בחריפות את "ההוצאה להורג", כלשונו, בדובאי. במסיבת עיתונאים שכינס עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, הוסיף סרקוזי: "האירוע עלול רק להגביר את המתח ולא יניב כל תוצאה חיובית. צרפת היא דמוקרטיה, וככזאת - החיסול אינו מקובל עליה".
עם זאת, סירב הנשיא הצרפתי להטיל את האחריות להתנקשות על ישראל. "חקירת הפרשה נמשכת, ואנו מתכוונים להמתין לתוצאות שיוכיחו מי עמד מאחורי החיסול".
סרקוזי התייחס גם למצב במזרח התיכון, והזהיר כי הקיפאון המדיני עלול להוביל להתגברות האלימות. "על הישראלים והפלסטינים לשוב אל שולחן הדיונים בדחיפות. האפשרות לא לעשות דבר תוביל לקטסטרופה". הוא אף הבהיר כי ידון בנושא בחודש הבא בפגישה עם עמיתו האמריקני, ברק אובמה.
עם הגיעו לבריסל, נפגש ליברמן עם שר החוץ של צ'כיה, יאן קוהוט,
ששב לא מכבר מביקור בסוריה ובלבנון. קוהוט העביר לליברמן מסרים הנוגעים לאפשרות קיום משא ומתן בין ירושלים לדמשק, אולם בפמליית ליברמן סירבו להרחיב בנושא זה.
הוא נועד גם עם שר החוץ של רומניה, תיאודור בקונסצ'יק, ודיבר על הסכנות הטמונות במשטר האיראני לאזור כולו: "אנו נמצאים בנקודה קריטית שבה חשוב שמול איראן תעמוד הנהגה צ'רצ'יליאנית ולא צ'מברלינית". בפגישה עם מיגל מורטינוס, שר החוץ של ספרד - המשמשת כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי - עלה לדיון שדרוג היחסים עם אירופה, שלדברי ליברמן "אינו צריך להיות קשור במשא ומתן עם הפלסטינים".