שתף קטע נבחר
 

מועצה אזורית: כ-15 אלף שקל השקעה בכל תושב

מנתונים של דן אנד ברדסטריט עולה כי מצבן הכלכלי של המועצות האזוריות טוב באופן יחסי. בנוסף מתברר כי קיימים פערים גדולים בין מועצות אזוריות יהודיות לערביות בשכר, מספר העסקים, מספר התושבים והשקעה בכל תושב

במועצה האזורית מטה אשר משקיעים יותר מ-15 אלף שקל בשנה בכל תושב (סך הכל 22,728 תושבים) ובבאר טוביה משקיעים מעט יותר מ-12 אלף שקל בממוצע שנתי לתושב (סך הכל 19,041 תושבים). לעומת זאת, במועצה האזורית הערבית בנגב - אבו בסמה - משקיעים רק כ-2,500 שקל בכל תושב (סך הכל 85 אלף תושבים), כך עולה מנתוני דן אנד ברדסטריט, שבדקו את התנהלותם הכלכלית של המועצות האזוריות.

 

 

מהנתונים שנאספו על החברה, המבצעת סקרי שוק כלכליים, מתברר כי קיימים גם פערים גדולים בהכנסות עובדי המועצות האזוריות השונות. במועצה אזורית חוף הכרמל מרוויח עובד בממוצע בשנה 146 אלף שקל, ובבאר טוביה 144 אלף שקל בממוצע לשנה, זאת לעומת 94 אלף שקל שכר שנתי ממוצע לעובד במועצה אזורית אבו בסמה. זאת על אף שבחוף הכרמל נותנים שירות רק לכרבע ממספר התושבים באבו בסמה.

 

מועצה אזורית עמק חפר היא המועצה בעלת התקציב הגדול ביותר (362 מיליון שקל תקציב רגיל ותקציב בלתי רגיל - תב"ר), ועודף תקציבי של 1.6 מיליון שקל. המועצה האזורית מטה בנימין הינה לכאורה היעילה ביותר. זו סיימה את השנה עם עודף תקציבי של יותר מ-6 מיליון שקל.

 

בכל המועצות האזוריות נבדקו גם אחוז העסקים הנמצאים בסיכון גבוה. מועצה אזורית מטה יהודה מובילה רשימה לא מחמיאה עם נתון של 13.63% מהעסקים בשטחה הנמצאים בסיכון גבוה.

 

לעומתה, במועצה אזורית אבו בסמה אין עסקים או אזורי תעשייה כלל. אבו בסמה סיימה את השנה התקציבית בגרעון של 364 אלף שקלים - הנתון הרע ביותר מבין המועצות האזוריות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים