חמוץ-מתוק: תפוזים במילוי קרם מסקרפונה
מה זה צהוב מבחוץ ולבן מבפנים? השפית שני פרוסמן מגישה קינוח מפתיע בניחוח הדרים: תפוזים מרוקנים ממולאים בקרם אוורירי ומתוק על בסיס גבינת מסקרפונה, שמנת ויין מרסלה
תפוזים במילוי קרם מסקרפונה
מתכון של השפית שני פרוסמן, "סקארלט"
המרכיבים (ל-4 מנות):
230 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1 מיכל שמנת מתוקה
85 גרם סוכר
3 חלמונים
1/2 כוס יין מרסלה (או יין קינוח לבן)
1 כפית אבקת ג'לטין
4 תפוזים קטנים, מרוקנים (בעזרת כף או פריזיאן)
(צילום: חיים שוורצנברג)
אופן ההכנה:
- מפזרים את אבקת הג'לטין לתוך 1/4 כוס יין ושומרים בצד.
- מכניסים את החלמונים, הסוכר ושארית היין לקערה. מניחים מעל סיר עם מים חמים ומקציפים עד שהתערובת מסמיכה.
- מכניסים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת חדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה.
- מערבבים בהדרגה את תערובת החלמונים לגבינת המסקרפונה הרכה ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
- מחממים את היין עם הג'לטין עד שהג'לטין נמס (יש להיזהר לא לחמם יתר על המידה). מערבבים במהירות את הג'לטין עם חלק קטן מהקרם ואז עם הקרם כולו.
- מכניסים את הקרם לשק זילוף וממלאים את התפוזים.
צילום: Index Open
מומלצים