שתף קטע נבחר
 

חמוץ-מתוק: תפוזים במילוי קרם מסקרפונה

מה זה צהוב מבחוץ ולבן מבפנים? השפית שני פרוסמן מגישה קינוח מפתיע בניחוח הדרים: תפוזים מרוקנים ממולאים בקרם אוורירי ומתוק על בסיס גבינת מסקרפונה, שמנת ויין מרסלה

תפוזים במילוי קרם מסקרפונה

מתכון של השפית שני פרוסמן, "סקארלט"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

230 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר

1 מיכל שמנת מתוקה

85 גרם סוכר

3 חלמונים

1/2 כוס יין מרסלה (או יין קינוח לבן)

1 כפית אבקת ג'לטין

4 תפוזים קטנים, מרוקנים (בעזרת כף או פריזיאן)


(צילום: חיים שוורצנברג)

 

אופן ההכנה:
  1. מפזרים את אבקת הג'לטין לתוך 1/4 כוס יין ושומרים בצד.
  2. מכניסים את החלמונים, הסוכר ושארית היין לקערה. מניחים מעל סיר עם מים חמים ומקציפים עד שהתערובת מסמיכה.
  3. מכניסים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת חדר.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה.
  5. מערבבים בהדרגה את תערובת החלמונים לגבינת המסקרפונה הרכה ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
  6. מחממים את היין עם הג'לטין עד שהג'לטין נמס (יש להיזהר לא לחמם יתר על המידה). מערבבים במהירות את הג'לטין עם חלק קטן מהקרם ואז עם הקרם כולו.
  7. מכניסים את הקרם לשק זילוף וממלאים את התפוזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים