עם שומשום שחור: סלט שורשים אסייתי
יש לא מעט גרסאות למרכיבים ולרוטב שהערבוב שלהם יוצר סלט שורשים. השפית שני פרוסמן מציעה את המתכון שלה, שכולל שומשום שחור, סויה, מירין ושמן שומשום - ומעניק לסלט כולו טאץ' אסייתי
סלט שורשים אסייתי עם שומשום שחור וויניגרט סויה
מתכון של השפית שני פרוסמן, "סקארלט"
המרכיבים (ל-4 מנות):
לסלט:שורש קולורבי קלוף וחתוך לרצועות דקות
צנון קלוף וחתוך לרצועות דקות
4 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות
2 כפות שומשום שחור קלוי
לוויניגרט סויה:
50 מ"ל מיץ לימון
3 כפות סויה
2 כפות מירין (לא חובה)
20 מ"ל שמן שומשום
150 מ"ל שמן זית
מלח
(צילום: חיים שוורנצנברג)
אופן ההכנה:
- מערבבים את מיץ הלימון עם הסויה והמירין.
- מוסיפים את השמנים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מתקנים תיבול ומגישים.
סויה
צילום: Index Open
מומלצים