שיק או שוק: ניוקי ירקות
מנות ניוקי עם רטבים על בסיס שמנת נוטות להיות כבדות ומפוצצות. השף שי טנא מוכיח שזה לא חייב להיות כך, עם מתכון שמשדך את הניוקי והשמנת למגוון ירקות טריים: שעועית, פטריות פורטבלו ועגבניות שרי
ניוקי ירקות שוק
מתכון של השף שי טנא, "ביסטרו הכובשים"
המרכיבים (ל-4 מנות):
לניוקי:
6 תפוחי אדמה מסוג דזירה
150 גרם קמח
1/4 כף מלח
2 חלמונים
1 ביצה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
5 פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
1 כוס שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל
1 כוס עגבניות שרי חצויות לשניים
1/4 כוס יין לבן
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
2 קוביות חמאה
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה כשהם עדיין בקליפתם בתבנית, ומפזרים מעליהם מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך שעתיים.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חוצים אותם ומרוקנים את התוכן בעזרת כף לתוך קערה עמוקה.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק לקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל רבע בצק לצורת נחש ארוך בקוטר 1 ס"מ. חותכים את נחשי הבצק לחתיכות באורך 1.5 ס"מ.
- מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הניוקי. הניוקי מוכנים כשהם עולים על פני המים וצפים.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ברזל. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים עד שהם מזהיבים.
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כחצי דקה. מוסיפים את השעועית והשום, ומקפיצים כדקה.
- מתבלים במלח ובפלפל, ומוסיפים את עגבניות השרי ולאחר כ-20 שניות גם את היין.
- ממשיכים לבשל עד לאידוי היין ומוסיפים את השמנת. ממשיכים ומבשלים על אש בינונית עד שהשמנת רותחת.
- מוסיפים את קוביות החמאה להסמכת הרוטב. מגישים חם.
הכנת הניוקי
צילום: ירון ברנר
טיגון הניוקי
צילום: ירון ברנר
מומלצים