לבנת: "קוראת למשטרה לבדוק את פרשת פנאן"
שרת התרבות והספורט קראה לחקר האמת ("רבים בציבור לא יכולים להישאר עם הספק") בישיבה הראשונה של הוועדה לגיבוש קוד אתי חדש לאיגודי הספורט בישראל
מתחילים לנקות את האורוות? אחרי כל הדיבורים בחודשים האחרונים, מאז התפוצצות 'פרשת פנאן', נראה כי עוברים לשלב המעשים. זו לפחות המסקנה מהישיבה הראשונה שנערכה הבוקר (ג') במשרדה של שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, של הוועדה לגיבוש קוד אתי לכלל איגודי הספורט.
השרה, שפעילה מאוד בחודשים האחרונים מאז תחילת הפרשה, אמרה בתחילת דבריה: "אני קוראת למשטרת ישראל להתחיל לבצע הליך של בדיקה של החשדות החמורים שעלו במסגרת פרשת פנאן. זאת על מנת שנוכל להחליט האם לקיים בכלל חקירה".
לבנת הוסיפה: "רבים בציבור לא יכולים להישאר עם הספק שקיים בנו. אלה דברים שחייבים לברר ולהגיע לחקר האמת". באירוע גם נשאו דברים השופט העליון בדימוס, פרופ' יצחק זמיר, וראשי איגודי הספורט.
הקוד האתי החדש של איגודי הספורט קובע כי איגוד אשר יפעל בניגוד לקוד שיגובש צפוי לסנקציות כלכליות במסגרת כספי התמיכה המועברים לו ממנהל הספורט.
לאחר הדברים לתקשורת, התקיימה הישיבה הראשונה של הוועדה שתקבע את הקוד האתי, במסגרת התהליך אותו מקדם משרד התרבות והספורט יחד עם המרכז לאתיקה בירושלים, בראשותו של השופט העליון בדימוס פרופ' יצחק זמיר.
לאחר התאבדותו של מוני פנאן, החל משרד התרבות והספורט ליישם תכנית להטמעת טוהר המידות בספורט בישראל. במסגרת זו מוקמת ועדה לפיתוח קוד אתי כללי (גנרי) לבעלי תפקידים מרכזיים בספורט (מאמן, שופט, מנהל, ספורטאי), אשר מיועד להוות בסיס להכנת קוד אתי ייעודי על ידי כל אחד מגופי הספורט השונים.
איגוד אשר יפעל בניגוד לקוד צפוי לסנקציות כלכליות בכספי התמיכה המועברים לו ממנהל הספורט. עוד במסגרת התכנית, שינוי חוק הספורט, כך שמי שהורשע בפלילים לא יוכל להיות מאמן או שופט והטלת מגבלות על כספי הטוטו-ווינר המועברים לגופים שבהנהלותיהם חברים מי שהורשע או נחקר בפלילים.
לימור לבנת
צילום: אלי אלגרט
מומלצים