חתונה פרק ב': כמו אירוח במסעדת יוקרה
מה שנחשב עד לפני שנים מעטות לאירוע מוצנע ולעיתים מבייש, הופך בהדרגה לשוק לוהט ותחרותי, עם יתרונות משלו
השינוי במגמה נובע מהיחלשות הסטיגמה השלילית סביב הגירושים בישראל. מתופעה חריגה ומגונה הפכו הגירושים והנישואים מחדש לתופעה מקובלת ושכיחה. משהוסר הכתם המאיים של הגירושים התחילו זוגות רבים לחגוג בגדול את אהבתם השנייה ואפילו השלישית.
הורים רבים המחתנים את בניהם ובנותיהם בפעם הראשונה מתייחסים אל החתונה כאל חלון ראווה. האירוע עצמו משמש רבים מהם כהוכחה להצלחתם החינוכית והכלכלית, אותה הם מציגים כלפי המשפחה והסביבה ביום החתונה. החתונה הראשונה סובלת בשל כך ממתחים קשים, הנוצרים כתוצאה מציפיות ואינטרסים מנוגדים של כל אחד מבני הזוג ושל כל אחת מהמשפחות המעורבות. על פי רוב, חתונה ראשונה תסתיים בפשרה שאמורה לספק את רצונותיהן וגחמותיהן של שתי המשפחות, תוך התרת ביטוי עצמי עבור הזוג. המצב הזה משתנה מהקצה אל הקצה בחתונה השנייה והשלישית.
זוגות פרק ב' נהנים פעמים רבות ממצב כלכלי משופר בהרבה לעומת מצבם ערב חתונתם הראשונה. רבים מהם כבר לא תלויים כלכלית בהוריהם, והדבר בא לידי ביטוי בצורה ניכרת באופי האירוע.
חוסר התלות בהורים והיעדר הציפיות מצד שתי המשפחות (אם מדובר בפרק ב' של שתיהן) משתקף באופן ניכר בהרכב המוזמנים לחתונה, בטיב המנות המוגשות, במוזיקה, בעיצוב האירוע, ולמעשה בכל מרכיבי החתונה.
האוכל והאווירה תופסים את המקום החשוב ביותר
השתנות אופי החתונה והחלפת הדגשים גורמות לכך שחתונות פרק ב' הופכות למגוונות בהרבה מהמתכונת הקבועה של חתונות ראשונות, מהנות בהרבה, יוקרתיות לא פחות, בעוד שלבני הזוג יש שליטה רבה הרבה יותר על אופי החתונה ועלויותיה.
חתונות פרק ב' מקרינות יוקרה רבה, אך עדיין, לא מדובר לעיתים קרובות בהשקעה גדולה יותר מאשר בחתונות ראשונות. הסוד הוא בחלוקה שונה לחלוטין של עלויות החתונה.
האוכל והאווירה תופסים את המקום החשוב ביותר בחתונות פרק ב'. יתר המרכיבים, שפעמים רבות מושקעים בהם כספים רבים מאוד בחתונות ראשונות, נזנחים או מצומצמים באופן חד.
הזוגות המתחתנים בפעם השנייה, מעוניינים להעניק "גוד טיים" לאורחים. על כן הדגש הרב ביותר ניתן לאוכל, לבר, למוזיקה ולעיצוב החלל. ההתייחסות של רוב האורחים בהגיעם לחתונה היא כשל אירוח במסעדה יוקרתית. לזוגות חשוב מאוד שהאורחים יחושו שקיבלו תמורה מלאה לכספם.
בחתונות פרק ב' הופכת ההתלבטות המוזיקלית לפחות חריפה. זוגות בחתונה ראשונה נאלצים ללכת בין הטיפות ולנסות ולקלוע אל טעמם המגוון של בני שתי המשפחות ושל מגוון הדורות המוזמנים לחתונה. בחתונה השנייה גיל האורחים הומוגני יותר, ואופי המוזיקה נשמר לאורך כל האירוע, ומשקף, ברוב המוחלט של המקרים, את טעמיהם המוזיקליים של בני הזוג.
בשל גילם של בני הזוג ועקב התמתנות ה"שואו אוף", המוזיקה בפרט והאווירה בכלל יהיו הרבה יותר נינוחים ורגועים, וכך הופכת ברוב המקרים החתונה למסיבה שקטה ומהנה, המאפשרת שיחה, מינגלינג, הנאה מארוחה טובה וסביבת חברים, תוך הענקת ציביון אישי מאוד לאירוע.
שמלת הכלה כבר לא בראש סדר העדיפויות
עיצוב שמלת הכלולות הופך בחתונות פרק ב' למשמעותי פחות מאשר בחתונה הראשונה. בחתונה הראשונה הכלה מגשימה חלום של פעם בחיים. מבחינתה הכל חייב להיות מושלם, ולא חשוב כמה זה יעלה. בחתונה השנייה, הציפיות הרבה יותר מתונות, היחס אל חד פעמיותו של האירוע כמובן משתנה, ואיתו גם הנכונות לשפוך כספים ללא הכרה. שמלות כלה לחתונה פרק ב' אמנם יוקרתיות ומחמיאות, אך עלותן לרוב פחותה מעלותה של שמלת כלה ראשונה.
השוני הרב בין חתונות פרק ב' לקודמותיהן לא הופך את מלאכתם של גני האירועים ואולמות השמחות לפשוטה יותר, נהפוך הוא: הרצון של בני הזוג להפוך את האירוע לשלהם באמת, לכזה "שאף אחד אחר לא יכתיב להם איך לעשות ומה לעשות", להבדיל מחתונתם הראשונה, הופך את מארגני החתונה, אולמי החתונות וגני האירועים לשותפים מלאים בעיצוב האירוע.
חתונה שנייה מערבת פעמים רבות ילדים מהזוגיות הקודמת. מומלץ לשתף את הילדים בתכנון החתונה, לתת להם תפקידי מפתח באירוע עצמו ולהעביר להם את המסר שהם חלק מהדרך החדשה בה בחרו הוריהם.
- אלדד אהרוני הוא מבעלי גלריה לורנס.