שתף קטע נבחר

 

אב לילד חולה בקריית גת: "סכנת חיים אמיתית"

לאחר שאתמול נפטר מסרטן ילד נוסף בבית הספר "שפרינצק", סיפר אביו של ילד שגר בסמוך כי לא האמין עד שבקיץ האחרון גילו הרופאים גידול אצל בנו. "אסור לחשוב רק על רווח ומסחר. החיים זה העיקר ואנו מצווים בשמירה על חיי ילדינו"

"עד היום לא האמנתי בדבר, אבל עכשיו זה כבר חשוד מדי שברדיוס כזה יש תחלואה באחוזים כאלו. זו סכנת חיים אמיתית". כך אמר היום (ד') אביו של הילד בן ה-6 מקרית-גת שלפני שבועיים התגלה גידול ממאיר בבטנו. הילד מתגורר בסמוך לבית הספר "שפרינצק" בעיר אך לא לומד בו.

 

אתמול הכריע הסרטן את תמיר איבגי בן ה-8, תלמיד בית הספר שנאבק על חייו מאז אובחן כחולה בקיץ האחרון. בעשור האחרון לקו בסרטן שבעה מתלמידי בית הספר, ובשטחו נערכו בדיקות שניסו לאתר את מקור התופעה.

עצם העובדה שהילד אינו לומד בשפרינצק עשויה ללמד כי מקור התחלואה נובע מגורם המצוי באזור כולו, ברובע פרדס והדרים, שמסביב לבית הספר. "מעלי גרה משפחה שבנה נפטר מהמחלה. ממול גרה משפחה שהבן שלה נפטר מהמחלה. ומרחק מאה מטרים גרה עם משפחה שבתם נפטרה מהמחלה", סיפר האב.

 

משפחתו של הילד עברה לגור בבית ב-1992, כשנתיים אחרי שנולד בנם הצעיר שהיה בריא לחלוטין. "ההידרדרות במצבו החלה לפני כחודש. הוא התלונן על כאבי בטן, היה לו חוסר תיאבון בולט ואז החלו הקאות מאסיביות. בקופת חולים אבחנו התייבשות ונתנו עירוי", מספר האב. למרות שהמצב הלך והידרדר גם בחדר המיון בבית החולים "סורוקה" בבאר-שבע אובחנה בתחילה התייבשות והילד שוחרר לביתו. רק לאחר עשרה ימים החליטו בבית החולים לאשפז את הילד, מחשש שההתייבשות תזיק לכליות.

 

"במחלקת ילדים החלו בדיקות הדם להתריע על משהו חמור, ובית החולים ביצע בדיקת סי.טי של הבטן. מיד אחרי כן נקראנו לחדר הרופא שם הוא אמר בחשש כי הם מבחינים בגידול שלא נראה טוב והם מתכננים ביצוע ביופסיה. ואז קיבלנו את הבשורה הקשה של גידול נדיר, אגרסיבי במיוחד עד כדי כך שהרופא ציין שאם היינו מגיעים באיחור של יום יומיים ייתכן וזה היה כבר מאוחר מדי". סיפר האב שאינו מש ממיטת בנו מרגע היוודע הבשורה הקשה.

 

"אין לנו היסטוריה של סרטן במשפחה"

בדיקות עצמאיות שנערכו בשנים האחרונות ביוזמת התושבים הפנו את האצבע המאשימה כלפי האנטנות הסלולריות שהוצבו ברובע בו ממוקם בית הספר, המסכנות את חייהם של כל תושבי האזור. ממצאי הבדיקות העלו תמונה מדאיגה - במקום יש קרינה גבוהה מהממוצע. לעומת זאת, בדיקה אחרת העלתה כי בקרינה באזור אין חריגות.

 

היום התחיל הילד לעבור סדרת טיפולים בתקווה להתגבר על הגידול. הרופאים צופים כי הסיכוי שהטיפול יצליח טוב ועומד על כ-80 אחוז. "הרופאים ציינו בפנינו חד משמעית כי לא מדובר בגידול מולד אלא גידול שהתפתח בחודשים האחרונים בלבד. אין לנו היסטוריה של מחלת הסרטן במשפחה".

 

למרות המצב הקשה של בנו האב הסכים להתראיין בתקווה למנוע מקרים נוספים בעתיד. "אם המקרה הנוסף של הבן שלי יזעזע מישהו במדינה אז כפרת עוונות.

אסור לחשוב רק על רווח ומסחר. החיים זה העיקר ואנו מצווים בשמירה על חיינו, קל וחומר על חיי ילדינו". לדבריו, "חבל על כל הטכנולוגיה המתקדמת, המסחר והרווח שאנחנו כחברה מקדמים אותם, אם אלו פוגעים בחיי ילדים ומסכנים את דור העתיד. כי ייתכן וכך לא יהיה לנו למי למסור את ההתפתחות הזו".

 

ח"כ יוליה שמאלוב (קדימה) התייחסה לנושא ומבטיחה לקדם חקיקה בנושא. "מזה מספר חודשים אני עובדת על קידום חקיקה שתאסור לאלתר הצבת אנטנות סלולר בקרבת בתי ספר, בתי אבות ומוסדות חוסים. המשותף לכל המוסדות הללו היא העובדה שדיירי המוסדות ותלמידיו מתקשים להתמודד מול חברות הסלולר הדורסניות, עלינו לפטור את אותן אוכלוסיות מהתמודדות חסרת סיכוי אל מול כוחות כלכליים ופוליטיים רבי עוצמה ולהבטיח כי בריאותם וזכויותיהם יעוגנו בחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקור לקרינה? אנטנת סלולר (ארכיון)
באדיבות המשרד להגנת הסביבה
מומלצים