שתף קטע נבחר
 

תופעה: סטודנט, רוצה לצאת מהמעונות? שלם

אוניברסיטת בן-גוריון אינה מאפשרת לסטודנטים לעזוב את המעונות באמצע השנה. התוצאה: סטודנטים שרוצים לעזוב מציעים כסף, עד לסכום של 1,000 שקל, למי שיחליף אותם. סטודנטית: "אסרו עליי לעזוב כי התפוסה אינה מלאה, ונאלצתי להישאר". האוניברסיטה: "התופעה אינה מוכרת"

הסטודנטים בירושלים, בתל-אביב ובחיפה מרבים להתלונן על הצפיפות והמחסור בחדרים פנויים במעונות. באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, לעומת זאת, מתברר שקיימת בעיה הפוכה: האוניברסיטה כל כך מתקשה למצוא סטודנטים שיסכימו לגור במעונות, שהיא אינה מאפשרת להם לעזוב באמצע שנת הלימודים, גם במקרים של הפסקת לימודים וגם במקרים שהסטודנטים אינם רוצים להישאר מסיבות אישיות או בגלל התנאים ההיגייניים.

 

התוצאה: במעונות נוצר "שוק שחור" שבו סטודנטים קונים לעצמם מחליפים - בכסף. בפורומים סטודנטיאליים באינטרנט ניתן למצוא הודעות של דיירים במעונות בבאר שבע, מציעים כסף תמורת החלפה, עד לסכום של 1,000 שקל.

 

"אני נאלצת לגור במעונות למרות שהייתי רוצה לשכור דירה", מספרת יפית (שם בדוי) סטודנטית בבן-גוריון שהוריה גרים באזור השרון.

 

יפית, כמו סטודנטים רבים במעונות בבאר שבע, חיה בחדר משלה אבל חולקת את השירותים והמקלחת עם סטודנטית נוספת ואת הדירה כולה - עם 7 סטודנטים. 

 

"הסטודנטית שאני שותפה איתה במקלחת לא שומרת על הניקיון, ואני מרגישה שהתנאים הסניטריים שאני חיה בהם הם לא טובים", היא אומרת, "מגעיל לי, והחלטתי למצוא דירה. ממילא, שכר הדירה בבאר שבע הוא נמוך, כך שאין הבדל גדול בינו לבין המעונות, שעולים כמעט 1,000 שקל לחודש.

 

"אבל כשניגשתי למשרד המעונות וביקשתי לעזוב בסוף החודש, האחראית אמרה לי שהם לא מאשרים לעזוב באמצע השנה, בגלל שהמעונות לא בתפוסה מלאה", היא אומרת. "הם אמרו שאם הם ימצאו לי מחליף, אז אין להם בעיה שאני אעזוב, אבל שהכי טוב שאני אמצא לעצמי מחליף".  

 

יפית, שהגיעה למשרד המעונות יחד עם ידיד שניסה לעזור לה, כבר ויתרה, אבל הידיד התרגז. "המדיניות שלהם מעודדת שוק שחור", הוא אמר ליפית בצאתם מהמשרד, "יש באינטרנט שוק שלם שבו סטודנטים מציעים כסף למי שיחליף אותם במעונות. במקום להוריד את המחירים ולהגדיל תפוסה, הם סוחטים כסף".

 

בשלב הזה, מספרת יפית, הגיחה פתאום מנהלת משרד המעונות מחדרה, ואמרה: "אנחנו יודעים על זה, אבל זה לא עניין שלנו. הפורום שבו עושים את הסחר-מכר במעונות הוא לא של האוניברסיטה, ואנחנו גם לא אשמים שהשותפה שלך מלכלכת". יצויין כי באינטרנט אכן קיים פורום סטודנטים, שבו דיירים במעונות בבאר שבע מציעים כסף תמורת החלפה, עד לסכום של 1,000 שקל.

 

מהנהלת האוניברסיטה נמסר בתגובה: "התופעה המתוארת אינה מוכרת לנו. יתכן שהכתב הסיק זאת ממודעה של סטודנט המעוניין לעזוב ומבקש לאתר מחליף במקומו. בניגוד למשכירים בשוק הפרטי, האוניברסיטה מקלה על דיירי המעונות בכך שהם מחוייבים בתשלום שכר דירה עד 31 ביולי ולא עבור שנה שלמה כחוזה פרטי רגיל. לגבי תפוסת המעונות: אף שזה לא רלוונטי לנושא הפנייה, המעונות מלאים".

 

המידע הראשוני הגיע באמצעות האי-מייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעונות הסטודנטים בב"ש: קל להיכנס, קשה לצאת
צילום: הרצל יוסף
מומלצים