שתף קטע נבחר
 

ירקות שגונבים את ההצגה: סלט "עדנה"

אמא של אלומה בליליוס השקיעה לא מעט בארוחת החג המשפחתית האחרונה. היא הכינה שניצלים, קובה ורולדת אגוזים, אבל כל אלה נשכחו כשכולם טעמו מהסלט המיוחד שהכינה עדנה, אחותה של אלומה. אז לקראת פורים, ובכלל, הנה מתכון לסלט שיגנוב לשאר המנות את ההצגה

בסוכות האחרון פטרה אותי המשפחה מעזרה לאמא עם ההכנות לחג, בעיקר כי הם יודעים שבחגים אני עמוסה בעבודה, ומגיעה לערב החג עם לשון בחוץ. כשהגעתי גיליתי שולחן מלא במטעמים שאמא הכינה כדי לפנק אותנו בארוחת חג לא שגרתית. היא עשתה את השניצלים שכולנו כמהים להם כל הזמן, את הטחינה, הקובה נבלוסיה ועוד מיני מאכלים, ולקינוח את רולדת האגוזים והצימוקים שאהובה מאוד על כולם.

 

במרכז השולחן הייתה גם צלחת הגשה עמוסה בירקות החתוכים למעין גפרורים. "מה זה הדבר הזה?", שאלתי, ועדנה אחותי ענתה לי: "סלט בריאות שהמצאתי השבוע". עדנה היא ממציאת מאכלים ידועה. היא מסוגלת להסתכל על המקרר שלה וליצור מתוכו מעדנים שלא היו עולים בדעתי. אני יותר סכמתית, לכן אני קונה מרכיבים בשביל המנה, ולא יוצרת מנה ממרכיבים קיימים.

 

התיישבנו לשולחן החג המפואר וכשהגענו למנה העיקרית עדנה חילקה לכולם מהסלט ומאותו הרגע הוא גנב את ההצגה. כל כך נהנו ממנו, ששכחנו את המטעמים הנוספים שאמא עמלה עליהם לפחות יממה. סלט כזה משביע כמו ארוחה שלמה, שלא נדבר על בריאותו וערכיו.  מאז אני עושה לי אותו כל פעם שאני רוצה לאכול בריא, או לפחות לרמות את עצמי שאני אוכלת בריא. ברשותה של עדנה החלטתי לחלוק את המתכון הזה. הרשתי לעצמי לשנות כמה דברים, במיוחד את המרינדה שהשתדכה לסלט - שמתאים לצמחונים ואוכלי בשר כאחד. הוא טעים, בריא, משביע ועושה פעילות מעיים מדהימה.

 

סלט עדנה

המרכיבים (ל-4 מנות):

לירקות:

2 סלקים חיים חתוכים למעין גפרורים דקיקים

3 גזרים חיים חתוכים למעין גפרורים דקיקים

2 קישואי זוקיני חיים חתוכים למעין גפרורים דקיקים

1 חבילת פטריות שמפיניון קשות ולבנות פרוסות דק

20 עגבניות שרי חצויות

1 ק"ג אפונת גינה טריה (בעונה) נקיה מתרמילים ושלוקה אך לא מאבדת מטריותה (יוצא בערך 300 גרם אפונה נטו)

1/2 חבילה של עלי תרד טריים

לרוטב:

50 גרם חומץ בן יין פטל, או חומץ בן יין לבן איכותי

70 גרם שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון (אפשר חצי מהכמות חרדל דיז'ון גרגרים)

כף וחצי דבש

1 כפית מלח דק

1 כפית פלפל שחור

1 שן שום כתושה

לקישוט:

70 גרם אגוזים קצוצים גס ביד, קלויים במחבת


(צילום: יולה זובריצקי)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות ומסדרים על כלי הגשה שטוח, כל ירק בנפרד.
  2. הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת, עד שמתקבל רוטב אחיד.
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות ומוסיפים את האגוזים.
  4. מערבבים קלות ומגישים.

 

אלומה בליליוס היא שפית וקונדיטורית המציעה שירותי שף פרטי ללקוח וקייטרינג לאירועי בוטיק.  טלפון: 054-5333484

 

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי. לאתר שלה לחצו כאן 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים