בחסות החרדים: כמה מס יגבו על בשר צלופח?
יו"ר ועדת הכספים מיהדות התורה הגיש לכנסת צו שמגדיר את תעריפי המכס על בשר סוסים וחמורים, לווייתנים, דולפינים, כלבי ים, סוסי ים ועוד. בתגובה אמר ח"כ גפני: "לפריטים הלא כשרים בצו אין שום משמעות מעשית"
לא תאמינו מי הגיש צו על מיסוי בשר לא כשר לכנסת? על שולחן הכנסת הונח ביום שני האחרון צו המגדיר את תעריפי המכס, הפטורים ומס הקנייה על טובין. אלא שמתברר שהצו הזה כולל מוצרים לא ממש שגרתיים ובעיקר - לא כשרים.
בין יתר הפריטים המופיעים בצו ניתן למצוא בשר חזיר, בשר סוסים וחמורים, שפנים, ארנבות, לווייתנים, דולפינים, כלבי ים, סוסי ים, זוחלים - לרבות נחשים וצבים - סרטנים, צדפות, תמנונים ואפילו חלזונות. על ההחלטה בדבר אישור ההוראות חתום לא אחר מאשר יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני מיהדות התורה, דבר שמעורר ביקורת רבה במשכן. ההחלטה שתקבל תוקף בשבוע הבא, אלא אם יהיו התנגדויות לנושא - וכאלה, כבר הוגשו.
ח"כ אריה אלדד מהאיחוד הלאומי, המתנגד לצו במתכונתו הנוכחית, אמר ל-ynet: "החיים הפרלמנטרים מזמנים לנו מוזרויות רבות. כשמתבוננים בתקנות המכס ורואים כי יו"ר ועדת הכספים מטעם 'יהדות התורה', משלומי אמוני ישראל, חתום על הצו הקובע את גובה המכס של בשר חזיר וצלופחים - אפשר להבין את הדילמה הכבדה של חרדים המשתתפים בפועל בניהולה של מדינה שאינה מדינת הלכה".
"גם אם בסופו של דבר, החוק אוסר ייבוא בשר שאינו כשר, הרי שעד שמגיעים לסוף הזה עוברים לפחות על מראית עין של שותפות לדבר עבירה. אפשר לצפות מיהודים שתורת ישראל יקרה להם, שיתעקשו על כך שאפילו למראית עין לא יטלו חלק בייבוא טרפות ושרצים", הוסיף.
ח"כ גפני אמר בתגובה: "רשות המסים הביאה, כמו בכל שנה, את ספר המכס העוסק בסחר בינלאומי. בספר יש פירוט גם של בשר חזיר ודברים לא כשרים אחרים. על חזיר ומוצרים אחרים
בעולם יש מכס, ולכן זה מופיע בספר. בהצבעה בוועדה אני נמנעתי וחתימתי על הצו שהונח על שולחן הכנסת נובעת מכוח היותי יו"ר ועדת הכספים.
"על-פי חוק במדינת ישראל, כמדינה יהודית, אסור לייבא בשר אלא אם כן הוא קיבל תעודת הכשר, כך שלמעשה הצו הזה לא יאפשר ייבוא בשר לא כשר לארץ. הצו הזה למעשה בא להתאים את מדינת ישראל לתקן האירופאי בפרט והבינלאומי בכלל ולפירוט שיש שם. יכול להיות בהחלט שצריך להסיר את הפריטים הלא כשרים מהצו, ואני אציע למנהל רשות המסים שימחק את הפריטים הלא כשרים מהצו, אם כי לא בטוח שזה אפשרי מבחינה טכנית. בכל מקרה - למוצרים הלא כשרים בצו אין שום משמעות מעשית".
Read this article in English