שתף קטע נבחר
 

קל, קר ומיוחד: גספאצ'ו עם קרם שקדים

גספאצ'ו הוא מרק עגבניות ופלפלים קר שאין מתאים ממנו לימים חמים. למרות שהמתכון הבא מהיר וקל במיוחד להכנה - מעבד מזון הוא כל מה שאתם צריכים - תוספת של מחית שקדים תעניק לו טעם ייחודי ומראה יוקרתי

גספאצ'ו עגבניות עם קרם שקדים

מתכון של השף ארז מרגי, מסעדת "אנג'ליקה"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

למרק:

1 קילוגרם עגבניות שרי חצויות

300 גרם פלפלים אדומים, נקיים מגרעינים

4 שיני שום

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

1/4 כף טבסקו

25 גרם מלח

3/4 כוס שמן זית

החלק הלבן מ-2 פרוסות לחם, מושרה במים וסחוט

למחית שקדים:

125 גרם שקדים מולבנים קלויים

1/2 כף רוזטה

10 מ"ל שמן זית


(צילום: מאשה סקילי)

 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט השמן זית.
  2. לאחר 2 דקות מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך עיבוד נוסף. מסננים את המרק במסננת בעלת חורים דקים. מצננים.
  3. מכינים את קרם השקדים: טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון ומסננים. אם יש צורך, מטפטפים מעט מים כדי להקל על פעולת הטחינה.
  4. להגשה: יוצקים את מרק הגספאצ'ו לקערית. מקשטים עם קרם השקדים ושמן זית איכותי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שקדים קלופים
צילום: אסף רונן
מומלצים