ראשונה מהים: סלט בורי כבוש בשמן מתובל
נתחי דג בורי שעוברים "כבישה" מהירה בשמן מתובל חם הם הבסיס לסלט עז טעמים. מנה ראשונה קרה וצבעונית שעושה שמח על השולחן ובתוך הפה
סלט בורי כבוש בשמן מתובל
מתכון של השף ארז מרגי, מסעדת "אנג'ליקה"
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 פילה בורי בינוני, ללא עור ועצמות, מחולקים ל-2
לכבישה:
2 כוסות שמן זית איכותי
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1/2 כפית זרעי שומר שלמים
1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים
4 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
3 גבעולי טימין
1/4 חבילת עלי כוסברה
1 פלפל אדום חריף חצוי לאורכו
מלח ופלפל
לסלט:
מיקס עלי בייבי
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
12 עגבניות לחות/מיובשות
1 בצל סגול פרוס דק
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 כף לימון כבוש קצוץ
2 צנוניות פרוסות דק
12 עגבניות שרי חצויות
1 כוס תערובת עשבי תיבול (כוסברה, נענע, אורגנו ושמיר)
1 ראש שומר פרוס
שמן זית
מיץ לימון
מלח ופלפל
(צילום: מאשה סקילי)
אופן ההכנה:
- הכבישה: מתבלים את נתחי הדג במלח, פלפל ומעט מיץ לימון. מניחים במחבת רחבה את כל מרכיבי הכבישה, מביאים לסף רתיחה ומייד מסירים מהאש. מכניסים את הדג למחבת ומחזירים לאש, עד סף רתיחה שנייה. מכבים את האש. משאירים את הדג בשמן ל-2 דקות והופכים אותו. מחכים 2 דקות נוספות ובודקים את מוכנות הדג. מניחים לדג להתקרר בתוך השמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.
- הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
- הגשה: מסדרים את הסלט על צלחות הגשה. מסננים את נתחי הדגים מהשמן ומניחים מעל לסלט. מומלץ להגיש עם מיונז מתובל באריסה, לימון כבוש או צ'ילי.
צילום: דן בליליטי
מומלצים