שתף קטע נבחר
 

מנה עם בשר: צוואר טלה ממולא

בשארה חינאוי מגיש מתכון עם הרבה בשר, בדיוק כמו שהוא אוהב: צוואר טלה ממולא באורז, בשר טחון, צימוקים, צנוברים ושקדים, וצלוי בתנור

צוואר טלה ממולא

מתכון של בשארה חינאוי, רשת מעדניות הבשרים "חינאוי"

 

המרכיבים:

2 ק"ג צוואר טלה

250 גרם בשר עגל טחון

2 כוסות אורז לבן ארוך

חופן צימוקים ללא גלעינים

חופן צנוברים

חופן שקדים קלופים קצוצים

מלח

פלפל גרוס

1/2 כפית מוסקט

1/2 כפית קינמון

שמן זית

כוס וחצי מים

 

עזרים: חוט תפירה ומחט

שקית קוקי


(צילום: איה בן עזר) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם שמן זית. מוסיפים את הצימוקים ומטגנים קלות. מוציאים אותם ומניחים בצלחת בצד. חוזרים על הפעולה עם הצנוברים והשקדים, ומטגנים אותם בנפרד.
  2. מוסיפים  לסיר את הבשר הטחון ומטגנים, תוך כדי ערבוב במזלג, למניעת גושים.
  3. כשהבשר מתחיל להשחים קלות מוסיפים את האורז, הצנוברים, השקדים, הצימוקים, המלח, המוסקט והקינמון. מערבבים ומוסיפים את המים.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה, עד שהמים נספגים בתבשיל (האורז לא צריך להתרכך לגמרי).
  5. מפזרים בתבנית אפייה מלח גס ופלפל שחור גרוס. בסכין חדה יוצרים כיס בנתח הצוואר (אפשר גם לבקש מהקצב שיעשה זאת).
  6. מניחים את הנתח בתבנית ומעסים אותו היטב עם מלח, פלפל ושמן זית.
  7. לפני תחילת המילוי כדאי להשחיל תחילה את חוט התפירה ולתפור תוך כדי מילוי הנתח.
  8. מכניסים את המילוי, דוחסים קלות (לא יותר מדי). תופרים היטב את הנתח ומכניסים לשקית קוקי.
  9. מניחים בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך שעה.
  10. מורידים את החום ל-200 מעלות וצולים עוד שעה וחצי.
  11. מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח בתוך שקית הקוקי במשך חצי שעה.
  12. פורסם למנות ומגישים.

 


פורסם לראשונה 07/03/2010 10:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים