מנה עם בשר: צוואר טלה ממולא
בשארה חינאוי מגיש מתכון עם הרבה בשר, בדיוק כמו שהוא אוהב: צוואר טלה ממולא באורז, בשר טחון, צימוקים, צנוברים ושקדים, וצלוי בתנור
צוואר טלה ממולא
מתכון של בשארה חינאוי, רשת מעדניות הבשרים "חינאוי"
המרכיבים:
2 ק"ג צוואר טלה
250 גרם בשר עגל טחון
2 כוסות אורז לבן ארוך
חופן צימוקים ללא גלעינים
חופן צנוברים
חופן שקדים קלופים קצוצים
מלח
פלפל גרוס
1/2 כפית מוסקט
1/2 כפית קינמון
שמן זית
כוס וחצי מים
עזרים: חוט תפירה ומחט
שקית קוקי
(צילום: איה בן עזר)
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם שמן זית. מוסיפים את הצימוקים ומטגנים קלות. מוציאים אותם ומניחים בצלחת בצד. חוזרים על הפעולה עם הצנוברים והשקדים, ומטגנים אותם בנפרד.
- מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומטגנים, תוך כדי ערבוב במזלג, למניעת גושים.
- כשהבשר מתחיל להשחים קלות מוסיפים את האורז, הצנוברים, השקדים, הצימוקים, המלח, המוסקט והקינמון. מערבבים ומוסיפים את המים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה, עד שהמים נספגים בתבשיל (האורז לא צריך להתרכך לגמרי).
- מפזרים בתבנית אפייה מלח גס ופלפל שחור גרוס. בסכין חדה יוצרים כיס בנתח הצוואר (אפשר גם לבקש מהקצב שיעשה זאת).
- מניחים את הנתח בתבנית ומעסים אותו היטב עם מלח, פלפל ושמן זית.
- לפני תחילת המילוי כדאי להשחיל תחילה את חוט התפירה ולתפור תוך כדי מילוי הנתח.
- מכניסים את המילוי, דוחסים קלות (לא יותר מדי). תופרים היטב את הנתח ומכניסים לשקית קוקי.
- מניחים בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך שעה.
- מורידים את החום ל-200 מעלות וצולים עוד שעה וחצי.
- מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח בתוך שקית הקוקי במשך חצי שעה.
- פורסם למנות ומגישים.
פורסם לראשונה 07/03/2010 10:00
מומלצים