יופי טופי: אוזני המן עם מליות מפתיעות
ריבת חלב וקוקוס, טופי ומרשמלו ואגוזים בשילוב תמרים או פרג; הקונדיטור לירן גרודה אופה אוזני המן עם מליות חגיגיות ולא שגרתיות. הזדמנות אחרונה לחגוג את פורים כמו שצריך
אוזני המן
מתכון של הקונדיטור לירן גרודה, "נפוליאון פטיסרי"
המרכיבים (ל-30 עוגיות):
לבצק:
95 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה
400 גרם חמאה
600 גרם קמח
2 ביצים
קורט מלח
1/4 מקל וניל
אופן ההכנה:
- מחממים מעט את הגלוקוזה במיקרוגל.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר. מוסיפים את הגלוקוזה, וניל, ביצים ואת הקמח. לשים עד לחיבור החומרים (יש להימנע מלישת יתר של הבצק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק המקורר. קורצים עיגולים, ובמרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית. יוצרים צורה של אוזן המן על ידי קיפול דפנות הבצק כלפי פנים.
- מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 7 דקות.
(צילום: בועז לביא)
מילוי טופי ומרשמלו
מתכון של הקונדיטור לירן גרודה, "נפוליאון פטיסרי"
המרכיבים:
100 גרם מרשמלו, חתוך לפיסות קטנות
200 גרם סוכר
210 גרם שמנת
קורט מלח
אופן ההכנה:
- בסיר בעל תחתית כפולה מקרמלים את הסוכר על אש קטנה עד שהוא הופך קרמל.
- במקביל מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על הקרמל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נמסים. מסירים מהאש.
- מוסיפים את המרשמלו, ומערבבים עד שמתקבלים פתיתים מעט דביקים. מקררים היטב.
מלית פרג ואגוזים
מתכון של הקונדיטור לירן גרודה, "נפוליאון פטיסרי"
המרכיבים:
220 גרם פרג טחון
200 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מגוררת
קליפה תפוז מגורת
1/4 כוס חלב
70 גרם אגוזים מלך קצוצים
אופן ההכנה:
- בסיר מביאים לסף רתיחה חלב וסוכר. מורידים מהאש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד ליצירת מסה סמיכה.
מלית תמרים ואגוזים
מתכון של הקונדיטור לירן גרודה, "נפוליאון פטיסרי"
המרכיבים:
250 גרם אגוזי מלך
500 גרם תמרים
20 גרם קינמון
50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- טוחנים אגוזים ותמרים. מוסיפים קינמון ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
מלית ריבת חלב וקוקוס
מתכון של הקונדיטור לירן גרודה, "נפוליאון פטיסרי"
המרכיבים:
400 גרם ריבת חלב
100 גרם שבבי קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את ריבת חלב והקוקוס.