באן לברק: נעשה הכל לקדם סנקציות על איראן
שר הביטחון זכה הערב לתמיכת מזכ"ל האו"ם בהרחבת העיצומים על טהרן, שאף הסכים כי יש למנוע ממנה להשיג נשק גרעיני. לקראת הדיון הצפוי בעצרת הכללית בדו"ח גולדסטון, אמר ברק כי "מדובר במסמך מגמתי וחד-צדדי"
איראן וגולדסטון - על סדר היום הבינלאומי. שר הביטחון, אהוד ברק, נועד הערב (יום ד') עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, במטה הארגון בניו יורק. במרכז פגישתם דנו השניים באיום מטהרן, במצב ברצועה וביישום החלטה 1701 שסיימה את מלחמת לבנון השנייה. בצל הדיון הצפוי בעצרת הכללית בדו"ח גולדסטון, אמר ברק כי "מדובר במסמך מגמתי וחד-צדדי".
"נשק גרעיני באיראן ישנה את כל המאזן האסטרטגי באזור. חייבים להטיל נגדה סנקציות חמורות, תחומות בזמן", אמר ברק לבאן, שהביע מצדו תמיכה בעמדת ישראל - הקוראת למנוע מהרפובליקה האסלאמית להשיג נשק גרעיני. נוסף על כך, הבטיח מזכ"ל האו"ם כי הארגון עושה ויעשה ככל שביכולתו לקידום הטלת עיצומים על טהרן.
ברק ובאן באו"ם, הערב (צילום: AFP)
הפגישה בין השניים התקיימה על רקע ההכנות לדיון בדו"ח גולדסטון, מסקנותיו והשלכותיהן, שיתקיים בעצרת הכללית ביום שישי הקרוב, ביוזמת גוש המדינות הערביות. "מדובר בדו"ח מגמתי, חד-צדדי, שפוגע ביכולתן של מדינות דמוקרטיות להילחם בארגוני טרור, בעיקר כאלה שפועלים מתוך ריכוזי אוכלוסייה. ה'הישג' היחיד שלו הוא חיזוק ארגוני הטרור, תוך שימוש ציני באזרחים כמגן אנושי", קבע ברק.
באן חזר לפני ברק על בקשתו להכניס לרצועה כמות גדולה של ציוד בנייה, לצורך ביצוע עבודות שיקום נזקי מבצע "עופרת יצוקה". "ישראל פועלת להקל על חיי התושבים בעזה ולמנוע מצוקה הומניטארית", אמר שר הביטחון בפגישה.
השניים דנו גם במצב בדרום לבנון, לקראת הדו"ח שיגיש מזכ"ל האו"ם בנושא בסוף החודש. ברק הזהיר את מארחו כי "חיזבאללה הוא צבא שמחומש על ידי איראן וסוריה. בידיו יותר מ-40 אלף טילים שמכוונים לעבר אזרחי ישראל.
זהו נשק טרור לכל דבר. בד בבד ונגד כל היגיון, מהווה הארגון חבר בממשלה הלבנונית ובקבינט שלה. ישראל דורשת מלבנון לקיים את החלטה 1701. מטרתו של הנשק ההתקפי שמעבירות איראן וסוריה ללבנון נועד אך ורק לפגוע באזרחי ישראל".
בפגישתם של באן וברק השתתפה שגרירת ישראל לאו"ם, הפרופסור גבריאלה שלו. ברק יצא לארצות הברית לסדרת פגישות מדיניות וצבאיות, שצפויות להתרכז בתוכנית הגרעין של איראן ובמאמצים לחדש את שיחות השלום עם הפלסטינים.
בין היתר, ייפגש ברק עם מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון, ועם השליח המיוחד למזרח התיכון - ג'ורג' מיטשל. נוסף עליהם, ייוועד ברק עם עמיתו האמריקני, שר ההגנה רוברט גייטס, ועם האחראי על הטיפול בסוגיית איראן, דניס רוס.
Read this article in English