"הספורט הלאומי זה להגיד שאין תמורה לאגרה"
בשיאו של אחד המשברים החמורים בתולדות רשות השידור, ביקרנו במסדרונות ערוץ 1 בירושלים כדי להביא קולות, תמונות ותקוות של העובדים, שלא אמרו נואש מהשידור הציבורי
ביום בו הוחלט על קיצוץ נוסף בשכר עובדי רשות השידור, הגענו אל מסדרונות רוממה. באווירת חוסר הוודאות השוררת שם, אפשר לחוש מיד עם הכניסה לבניין העתיק. למרות הציניות, המרמור והעצב, הם לא מפסיקים לעבוד. מצלם ועד מגיש, כולם מנסים לעשות את המקסימום כדי שהקיצוצים לא יורגשו על המסך.
לכתבה שלנו גייסנו את הפרצופים היותר מוכרים שמדי ערב אתם יכולים לפגוש על המסך אם רק תלחצו 11 בשלט. ינון מגל ומרב מילר, מגישי "מבט", מהם שמענו על "הספורט הלאומי", שהוא לומר שאין תמורה בעד האגרה; אורי לוי, מנהל חטיבת החדשות שמנסה להסתכל קדימה אל שידורי המונדיאל בערוץ ושרון וכסלר, חזאית הערוץ הראשון, שלמרות הכל עדיין מרגישה שהערוץ הוא הבית שלה.
משבר ברוממה - הסיקור המלא ב-ynet
- ח"כ נחמן שי מסביר איך הגענו למצב הזה
- דן כספי קורא לשחרר את רוממה מהשלטונות
- אריאנה מלמד עם נאום שלא תשמעו מראש הממשלה
- טכנאי רשות השידור משביתים את שידורי הלילה
- ח"כ גילאון: "רשות השידור - בידיים חפיפניקיות"
- מנכ"ל משרד ראש הממשלה מונה לאחראי על הרשות
- חוגגים יום הולדת 60 לדליה מזור בצל המשבר
"הגיעו תלושי משכורת, אולי האחרון שבהם" שמענו במהלך היום את אחד העובדים צועק, לקול צחוקם של שאר אנשי דסק החדשות ברוממה. "זה נורא, כל יום יש קיצוץ נוסף שאנחנו שומעים עליו רק דרך אמצעי התקשורת" מספר לנו עובד אחר שביקש להעביר את המסר שלא כולם מרוויחים שם סכומי עתק, חלקם חיים אך ורק מהשעות הנוספות ומילים יפות כמו רפורמה ושינוי מהותי - לא עושות עליהם רושם.
אולפן החדשות החשוך של ערוץ 1. לא אבדה תקוותנו (צילום: אלי מנדלבאום)
בנוסף, אנשי הערוץ הראשון גם מאמינים שהם בשליחות אידיאולוגית. שהטלוויזיה שהם עושים חפה מאינטרסים כלכליים ולכן גם צריך להשאיר אותם על המסך. בעיצומו של המשבר כינסנו את הפרצופים הצעירים שוויתרו על הערוצים המסחריים, רק כדי לעשות את מה שהם מאמינים בו - והם אפילו עדיין אופטימים. כי את הבית שלהם, אף מנכ"ל לא יסגור להם.