ארגנטינה למזכ"ל האו"ם: התערב במשבר פוקלנד
המשבר בין בואנוס איירס ללונדון סביב איי פוקלנד עבר לפתחו של האו"ם, לאחר ששר החוץ הארנטינאי נפגש עם מזכ"ל הארגון. ארגנטינה זועמת על החלטת בריטניה לקדוח בחיפוש אחר נפט באיים, שעומדים בלב סכסוך ארוך שנים
שר החוץ של ארגנטינה, חורחה טיאנה, ביקש הלילה (ה') ממזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, להתערב במשבר מול בריטניה על קידוח הנפט באיי פוקלנד, שריבונותם נמצאת בסכסוך בין שתי המדינות מזה עשרות שנים. טיאנה אמר לכתבים שבאן לא היה מרוצה מההסלמה במצב, שהחלה עם ההחלטה הבריטית לקדוח במים הטריטוריאליים של האיים.
בהודעה ממשרדו של מזכ"ל האו"ם נאמר כי הוא "לקח לתשומת ליבו את דאגותיה של ארגנטינה, והביע שביעות רצון ממחויבותם של הארגנטינאים לפתור את הסכסוך עם בריטניה סביב האיים בדרכי שלום".
שגריר בריטניה לאו"ם, מרק ליול, אמר כי "כמו שממשלתנו הבהירה, אין לנו ספק באשר לריבונות על האיים, ועמדה זו מבוטאת באמנת הארגון". לטענתו, "לממשלה המקומית של איי פוקלנד יש הזכות המלאה לפתח את התעשייה הזאת במימיה, ואנו תומכים בעסקים החוקיים בשטחה".
מוקדם יותר, כינה טיאנה את הקידוח "מעשה בלתי חוקי שעומד בסתירה לחוק הבינלאומי ולהחלטות של האו"ם, שקראו לשני הצדדים שלא לקבל החלטות חד-צדדיות שעלולות להחריף את המצב". הוא חזר על עמדת ארגנטינה, לפיה האיים הם חלק משטחה וכי לתושביהם, שתומכים באופן נחרץ בשלטון הבריטי, לא קיימת הזכות החד-צדדיות לקבוע את הריבונות.
השבוע כינתה נשיאת ארגניטנה, כריסטינה פרננדס קירשנר, את קידוחי הנפט "שוד", והורתה להטיל הגבלות על ספינות שעוברות במימי פוקלנד – הגבלות שבריטניה הורתה לכלי השיט שלה להתעלם מהן. ב-1982 פלשה ארגנטינה לאיים, שנמצאים מול חופיה. בתום מלחמה בת-חודשיים נאלץ הצבא הארגנטינאי לסגת בתבוסה משפילה, שהאיצה את נפילת הדיקטטורה הצבאית במדינה.