שתף קטע נבחר

 

הודו ופקיסטן חידשו את שיחות השלום

המשא ומתן בין שתי היריבות הוותיקות הופסק בעקבות מתקפת הטרור במומבאי ב-2008. אחרי שהסכימו הצדדים לחדש את המגעים הגיע הדיפלומט הבכיר במשרד החוץ של פקיסטן לפגישה עם עמיתתו בניו דלהי

אחרי הפסקה של 15 חודשים הודו ופקיסטן חידשו היום (ה') את שיחות השלום. שתי היריבות הוותיקות פתחו את המשא ומתן בניסיון ללבן את המחלוקת סביב חבל קשמיר ובעיקר לשקם את האמון שנפגע כתוצאה ממתקפת הטרור במומבאי.

 

הדיפלומט הבכיר במשרד החוץ של פקיסטן, סלמן באשיר, נועד הבוקר עם מקבילתו ההודית, נירופמה ראו, בניו דלהי. במסגרת המשא ומתן מנסות המדינות להגיע לפשרה סביב חבל קשמיר השנוי במחלוקת. רק אתמול טענו שוטרי משמר הגבול ההודי כי נפתחה לעברם אש מצדו הפקיסטני של הגבול. איסלמבאד, מצדה, הכחישה את הטענות מכל וכל.

 

קשמיר מהווה מוקד למתיחות בין המדינות מאז שקיבלו עצמאות מבריטניה ב-1947, והדבר אף הוביל לשלוש מלחמות. בצדו ההודי של החבל מנהל הצבא מלחמה עקובה מדם זה שני עשורים נגד המורדנים הבדלנים המבקשים להצטרף לפקיסטן. 


מנסים שוב. באשיר וראו בניו דלהי, היום (צילום: AP)

 

שיחות השלום ההיסטוריות נפתחו לפני חמש שנים, אך הושעו בשל פיגוע קטלני. בנובמבר 2008 הצליחו עשרה מחבלים מפקיסטן לחדור למומבאי דרך הים. כך הם תקפו עשרה יעדים שונים, בהם בית חב"ד, והרגו 166 בני אדם, בהם ארבעה ישראלים. ממשלת הודו הפנתה אצבע מאשימה כלפי איסלמבאד ומיהרה להשעות את המשא ומתן.

  

הודו טענה שהמחבלים זכו לסיוע מצד סוכנות ביון פקיסטניות - טענה שאיסלאמבאד מכחישה בכל תוקף. דרישתה העיקרית של הודו עד כה היתה שפקיסטן

תעמיד לדין את האחראים למתקפה, אולם המדינה המוסלמית גוררת את רגליה.

 

ביולי אשתקד נראה היה שניו דלהי מוכנה לשוב לשולחן המשא ומתן. ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, ועמיתו הפקיסטני יוסף רזה גילאני הודיעו על כוונתם לחדש את המגעים אחרי שנפגשו בשולי כינוס ארגון המדינות הבלתי מזדהות במצרים. אולם שעות ספורות לאחר מכן הודיע סינג כי הוא חוזר בו מהחלטתו וכי השיחות לא יתחדשו עד שהאחראים למתקפת מומבאי יועמדו לדין. המפנה התרחש בתחילת החודש כשממשלת סינג פנתה לפקיסטן והציעה לשוב לשולחן הדיונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התחממות? באשיר וראו
צילום: AFP
מומלצים