אפקט פייגלין? שרים וח"כים אמרו 'לא' לנתניהו
יו"ר הליכוד שלח מכתב לחברי סיעתו בקריאה שיתמכו בדחיית הבחירות למוסדות הליכוד. אולם שלושה שרים וחמישה ח"כים בחרו שלא להיענות לקריאתו
לא רק בקדימה, שליש מהסיעה נגד היו"ר - גם במפלגת השלטון: שלושה שרים וחמישה חברי כנסת מהליכוד סירבו לחתום על מכתב תמיכה בעמדתו של יו"ר המפלגה, בנימין נתניהו, הקורא לדחיית הבחירות למוסדות הליכוד בשנה וחצי. השמונה הם השרים סילבן שלום, גלעד ארדן ויולי אדלשטיין, סגן השר איוב קרא, וכן חברי הכנסת ציפי חוטובלי, דני דנון, מירי רגב ויריב לוין.
שמונת המתנגדים לעמדת נתניהו מהווים כשליש מסיעת הליכוד, וסירובם לחתום על המכתב הוא מסר ברור לראש הממשלה כי הם מעדיפים את עמדת האגף הימני בליכוד, הדורש קיום בחירות למוסדות המפלגה בתוך כמה שבועות. אל המתנגדים מתוך הסיעה יש לצרף את אנשי "מנהיגות יהודית" בראשות משה פייגלין.
מטרתו של המכתב, שהוכן על-ידי אנשי נתניהו, היא לסייע לראש הממשלה לגבש סביבו את חברי סיעת הליכוד לקראת ישיבת מרכז המפלגה השבוע. בישיבה צפויים חברי המרכז להצביע בעד או נגד דחיית הבחירות, כפי שדורש נתניהו.
ראש הממשלה קיים בשבועות האחרונים מפגשים עם פעילים מרכזיים בליכוד בניסיון להשפיע על עמדתם, ואף שיגר הודעה קולית לחברי המרכז בנושא. אנשיו של יו"ר הליכוד שוחחו עם עשרות רבות של פעילים, כדי לשכנע אותם לתמוך בעמדתו של ראש הממשלה.
"הליכוד צריך להתחדש והקפאת הוועידה לא מאפשרת את רענון הסניפים", אמר ח"כ דני דנון. "בכוונתי לפנות לכל חברי המרכז להגיע ולהצביע נגד ההצעה, ובכך ליצור איזונים ובלמים בתנועה". דנון בשבוע שעבר לבית הדין של הליכוד בדרישה לכנס את מרכז המפלגה לדיון בהקפאת הבנייה בהתנחלויות. בית הדין קבע כי על ראש הממשלה לספק תשובה ולקבוע מועד לכינוס המרכז תוך חודש ימים. דנון מתכוון לדרוש קיום הצבעה חשאית במרכז, בטרם תיקבע עמדתו הרשמית של הליכוד בסוגיה.
גורמים המקורבים לנתניהו מתחו ביקורת על חברי הכנסת והשרים שסירבו לחתום על המכתב. "אלה חברי כנסת שמנסים להתחנף ל'פייגלינים' לקראת שיתוף פעולה עתידי עמם בפריימריז ובמהלכים המדיניים. חשבנו שכשמדברים על שליש מחברי הכנסת של סיעה המתנגדים ליושב ראש - אנחנו מדברים על קדימה. אולם מתברר כי גם בליכוד יש כאלה שמנסים לצאת נגד נתניהו".