שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: לעבוד בפיג'מה

עשרה שירותים שמאפשרים עבודה מרחוק שלא הכרתם, המסע אל אפס זיהום, לומדים לקלל בצרפתית, על מה דפדפנים מלשינים, רובוטים שמציירים ומחפשים שותפים. עלו ברשת, כפי שהתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

פייבוריט: לא טוב היות האדם לבדו

אולי אלו הרשתות החברתיות, שהגדירו מחדש את מושג החברות, ואולי תוכניות הריאליטי שהפילו ברשתן אפילו את הטובים ביותר (נניח) והפכו אותם לדבילים משמימים, אבל בחודשים האחרונים נראה שהטרנד הכי לוהט ברשת הישראלית הוא קהילתיות; כזו מהסוג שמחייב יציאה מהבית ואינטראקציה עם אנשים בשר ודם.

 

אחרי אתרים שמציעים לכם למצוא שותפים למשחק או לנסיעה, הגיע תור הפורטל, שיאפשר לכם למצוא עזר שכנגד לכל מטרה - מאהבה ועד עסקים, ממשחק כדורגל ועד מגורים. אתר "שותף", שהושק לפני כחודש, לא נראה להיט, אבל נמצא בהרצה אז אנחנו מתאפקים. בהיבט התוכני, בכל אופן, הוא דווקא עושה את העבודה, וכבר כעת מציע לא מעט מודעות ליזמים ולממתינים להצעות בתחום המוזיקה, היזמות העיסקית, התחבורה, הטיולים, הלימודים ואפילו הדיאטות. את המודעות אפשר לסנן על פי מיקום, נושא או מין המציע ומאפשר ליצור קשר באמצעות עמוד אישי או מייל.

 

שימושון

בא לי פנסיה - פורטל האינטרנט הוותיק "מוטק'ה" לא שוקט על השמרים, והשיק לאחרונה רשת חברתית ובלוגיה לגולשיו המסורים. האתר, פורטל לאלו שהגיעו

לגיל שבו אפשר ליהנות מהחיים, מציע מערכת צ'טים, אלבומי תמונות, משחקים מקוונים (מול המחשב או מול גולשים אחרים) וקהילות.

 

כושר אצבעות - הקורא המסור עמית פל דואג לגולשים חובבי הספורט, וממליץ על שני אתרים זרים המאפשרים לצפות במשחקי כדורגל, כדורסל, טניס ותחרויות מאולימפיאדת החורף : הראשון הוא מדור האולימפיאדה באתר איגוד השידור האירופי והשני הוא של אתר LiveScoreHunter, שכולל משחקים ספורט מגוונים, ביניהם גם ישראליים, ומחייב הרשמה.

 

יוצאים מהקופסה - "הגיע הזמן לצאת מהקופסה" הוא שמו של בלוג עברי עצמאי, שמוקדש לתחביב הלא-מוערך דיו של משחקי קופסה, קלפים ומה שביניהם. כמו שמסביר אלירן טלר, העורך הראשי, "תחביב משחקי הלוח הוא תחביב מעט חבוי בארץ, היות והקישור הישיר הוא מונופול או הרמז, אבל ישנם מאות משחקי לוח שונים ומשונים שכולם יכולים ליהנות מהם".

 

בבלוג ניתן למצוא סקירות וביקורות טקסט ווידאו על משחקים, עדכונים מהתחום, טיפים והמלצות, מדריכים להורדה, מעט כתבות מגזין ואפילו מערכת "שידוכים", שמאפשרת לכם למצוא שותפים לאיזה "ריסק" סוער.

 

בטחון אישי - אנשי ה-EFF, גוף שלא למטרות רווח הדואג לזכויות הגולשים באינטרנט, העלה לאחרונה לרשת כלי בשם Panopticlick, שבוחן עד כמה הדפדפן שלכם חשוף למעקבים מצד גורמים מסחריים ואחרים, ומה מידת הפרטיות שעליכם לצפות לה בקונפיגורציה בה בחרתם לגלוש.

 

ברגע שתלחצו על Test Me תוכלו לראות איזה מידע אתם משחררים, כמה עקבות אתם מותירים אחריכם בעת הגלישה וכמה ביטים של נתונים אישיים גלויים לעיני מי שיחפוץ בכך. אגב, זה נשמע קצת אירוני, אבל ה-EFF אוסף את המידע המתקבל לצרכי מחקר ומבטיח לשמור על האנונימיות שלכם.

 

החסכון שבדרך - חברת ניסן משתפת פעולה עם יוצרים מתחומים שונים, ביניהם מעצבים, אדריכלים, קולנוענים, מוזיקאים ופעילים חברתיים, בפרויקט שכותרתו A Journey To Zero: נסיון להסתייע בטכנולוגיה על מנת לצמצם בצורה ניכרת את זיהום האוויר שיוצרים כלי רכב. המיזם פועל באמצעות אתר מעוצב לעילא, שמציב בפני הגולשים אתגרים שונים ומלאי יצירתיות.

 

איך אומרים אסטרונאוט? - אתר Learn English נראה כאילו קפא אי שם בשנות ה-90, אבל השירות שהוא מספק קונה לו מקום במדור: הוא מציג בפניכם מילים זהות באנגלית ובעברית (יש גם צרפתית), ומקריא אותן בהגיה נכונה. קטן ויעיל (שלח: אלי טובולסקי)

 

לעבוד בפיג'מה - אחד הדברים האהובים על המדור הוא כלי עבודה משותפת מרחוק. הם חסכוניים (לא צריך לבזבז זמן וכסף על דלק ובורקסים), מנועים הידבקות במחלות משרדיות ומאפשרים לעבוד בפיג'מה. הנה לקט של עשרה שירותים מקוונים טובים ולא מספיק מוערכים, שחלקם תומכים בעברית.

 

היום לפני - פרופ' אולסן הוא מרצה לביולוגיה במכללה בלוס אנג'לס, שמפעיל בלוג מעניין למדי, המבוסס על רעיון פשוט: בכל יום הוא מפרסם פוסט המוקדש לציון אירועים חשובים שקרו בו במהלך ההיסטוריה. זה יכול להיות גילוי מדעי משמעותי, אירוע פוליטי בעל חשיבות, אסון טבע ואפילו ימי הולדת או פטירה של דמויות בולטות.

 

עיתונות אישית - אתר Lazyfeed מציע לכם להרכיב לעצמכם תפריט חדשות ותוכן, שמותאם אישית לתחומי העניין שלכם, יהיו אשר יהיו. בוחרים נושא מהרשימה או מקלידים מילת מפתח (באנגלית בלבד לעת עתה) ומוסיפים אותה לרשימה, והעדכונים - מבלוגים, מגזינים ושאר אתרים - יתחילו לזרום מאליהם בקצב אש. קל מאוד למחוק נושא שחדל לעניין אתכם וכדי לשמור את ההגדרות לגלישה עתידית יש לפתוח חשבון משתמש (בחינם).

lazyfeed.com

 

phoques - בפעם הבאה שאתם נוסעים לצרפת, קחו איתכם עותק מודפס של הפוסט המצוין הזה, שמסביר בפרוטרוט (ובאנגלית) כיצד מקללים בהלכה בצרפתית, איזו קללה מתאימה ועד כמה היא חמורה.

 

פצצת אנרגיה - למאייר זאב אנגלמאייר יש בלוג חדש ומשובב נפש באתר "בננות", בו הוא מציג איורים וסיפורים על צימוקים, חביתות, בננות וכל השאר. כך נראית הביוגרפיה: "זאב אנגלמאיר הוא מאייר אובססיבי, אמן פסיכו אקטיבי, צייר קומיקס אסוציאטיבי ויוצר תל אביבי. ממציא שיטת "נישוק עכשיו" להיכרות עם בני ובנות זוג ברחוב והתנשקות מיידית".

 

המחסן של גוגל - לפני כחודש השיקה גוגל פיצ'ר חדש בשירות Google Docs שלה, שמעתה לא משמש רק כתחליף אופיס מקוון, אלא גם ככונן גיבוי כללי, הזמין מכל דפדפן. לא שמתם לב? לא לגמרי בטוחים כיצד משתמשים ביכולת הזו גם לסתם קבצים (תמונות למשל)? באתר Business Insider מציעים מדריך צעד-אחר-צעד פשוט וברור.

 

עוד-רואיד - אנדרואיד, מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל עושה חיל ומעוררת עניין בקרב חובבי גאדג'טים. "גאנדרואיד" הוא עוד אחד מהבלוגים העבריים, שמנסים לשמש כפורטל הראשי של הגולשים הישראלים הסקרנים, וכולל עדכוני חדשות, סקירות מוצרים ויישומים, מדריכים ופורומים.

 

מנה אחרונה

צייר לי אלגוריתם - Draw bots הם רובוטים קטנים, שנועדו לצרכים אמנותיים משהו, ונחשבים לדבר הכי לוהט בשוק האמנות האלטרנטיבית. בסרטון הזה תוכלו לראות כיצד אחד מהם נעזר באלגוריתמים ופקודות פשוטות כדי ליצור שרטוטים ותבניות מורכבות.

 

וגר חתול עם רובוט - מגדלים רובוט? למען שלום בית, מוטב שתרחיקו אותו מהחתול.

 

נימוסי שולחן - יש לכם כלב מוכשר שמצויד בזוג ידיים? הרחיקו אותו מהשולחן (שלחה: שירה הלוי).

 

צייד העכברים - חיית המחמד שלכם היא דווקא גמל שלמה? הרחיקו אותו מהעכבר של המחשב.

 

ויטמין i - כמה תפוזים דרושים כדי להטעין אייפון אחד? די הרבה. אם קובעי המדיניות שלנו לא היו כה קצרי רואי, יכולנו להיות היום מעצמת מטענים סלולריים.

 

ההיסטוריה חוזרת - הסרטון הקולע הזה, פרויקט סיום של סטודנט לאמנות שנעשה באנימציית flipbook, מציג את ההיסטוריה של היקום כולו על רגל ב-3:12 דקות בלבד. העבודה עליו, אגב, ארכה שלושה שבועות.

 

כל ישראל חומוסים - המנון החומוס של דניאל ונוי אמנם עמוס זיופים ומלא חרוזים צולעים, אבל אנחנו עומדים מאחורי המסר שלו ב-100%: אין על חומוס בעולם (שלח: עמית פל)

 

אמאל'ה, בן אדם - היפנים הם עם ידוע ביעילותו; ראו למשל כיצד הם עורכים תרגילי הכנה לבריחה אפשרית של נמר מגן החיות בטוקיו (שלח: עמית פל)

 

מתגלגלים - רוצים להיות לאנס ארמסטרונג? המשחק המקוון CycloManiacs, שמאפשר לכם להתחרות ברוכבי אופניים אחרים, הוא מקום טוב להתחיל בו את האימונים (שלח: עמית פל).

 

לחצו על התפריט - אם אתם מתעניינים בגרפיקה, יצא לכם ודאי לראות לא פעם מדריכי צעד-אחר-צעד לפוטושופ לדורותיה, שמסבירים לכם כיצד לבצע אפקט זה או אחר. אחד הסרטונים שהוגשו לתחרות שערכה חברת אדובי (יצרנית פוטושופ), לוקח את הרעיון קדימה ומציג מדריך מצולם להכנת עוגיות חמאה, בהשראת ה-Tutorials המוכרים.

 

חלק מהאתרים עשויים להיות לא זמינים בשל עומס גולשים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לעבוד בפיג'מה. או לא
צילום: index open
מומלצים