שתף קטע נבחר
 

ספק לחם ספק עוגה: שבלול פרג

לכל אלה שמכורים לבצקי שמרים למיניהם, הנה מתכון לעוגת פרג טעימה ויפה, שמתאימה גם לפורים וגם לימי חול. זוהי עוגת שמרים מתוקה, אך לא עשירה, ספק לחם ספק עוגה, מגולגלת כמו שטרודל ומעוצבת בצורת שבלול

שבלול פרג

המרכיבים:

25 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

1/2 כוס חלב פושר

1 ביצה

1 חלמון

1/4 כוס + 1 כף סוכר

1/4 2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד

1/4 1 כפיות וניל

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למלית:

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

2 כפות דבש

50 גרם חמאה

200 גרם פרג טחון

1/2 1 כפות קמח

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כפית מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

לאפייה:

1 חלבון

 

עזרים: תבנית בקוטר 24 ס"מ


(צילום: דורון זוסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים עם החלב וכפית סוכר בקערה קטנה. משהים כ-10 דקות, עד שהתערובת תוססת.
  2. בקערת המיקסר שמים ביצה, חלמון, סוכר, תמצית וניל, קליפת לימון ואת תמיסת השמרים. מערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים לאט ובהדרגה את הקמח והמלח. לשים עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את החמאה ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות, עד לקבלת בצק רך, קטיפתי וגמיש.
  5. מניחים בכלי משומן ומכסים ביריעת ניילון. משהים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  6. המלית: מכניסים את החלב, הסוכר והדבש לסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
  7. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים את הפרג, הקמח, החמאה, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל.
  8. מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-5 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  10. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 45X30 ס"מ.
  11. מורחים את מלית הפרג בצורה אחידה ומשאירים שוליים ריקים של כ-3 ס"מ מכל הצדדים. מורחים את השוליים בחלבון ביצה.
  12. מגלגלים את המלבן מצידו הארוך ומהדקים היטב את הקצוות. מעצבים לצורת שבלול גדול ומניחים בזהירות בתבנית משומנת היטב.
  13. מברישים את השבלול בחלבון ובעזרת קיסם יוצרים מספר חורים בבצק.
  14. אופים כ-15 דקות ומחלישים את חום התנור ל-160 מעלות. אופים 20 דקות נוספות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.
  15. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. הופכים את העוגה בזהירות וממשיכים לצנן את הרשת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים