שתף קטע נבחר

 

פורים בחברון: גם פלסטינים איחלו חג שמח

אווירת החג - ומזג האוויר החורפי - הצליחו לצנן מעט את המתח. הפלסטינים שצפו בעדלאידע מהצד הזכירו שהמצב מסוכן, אך גם בירכו. "חברון תהיה בידינו", צעקו החוגגים המבושמים

כשהם מלווים בכוחות צבא ומשטרה, ערכו היום (א') מתנחלי היישוב היהודי בחברון את צעדת העדלאידע המסורתית, על רקע המתח הרב בעיר בעקבות העימותים שנרשמו בה בימים האחרונים. למרות הכל, הצליחו גם חלק מהתושבים הפלסטינים, שהתבוננו בתהלוכה בצדי הדרכים, לספוג מעט מאווירת החג - והאירוע הסתיים כמעט ללא הפרות סדר.

 

עשרות חוגגים החלו את מסלול הצעדה בקריית ארבע, ממנה המשיכו עד לסביבת מערת המכפלה. השוטרים אסרו על הצועדים להיכנס אל תוך המתחם, מחשש שהדבר יצית מחדש את המהומות. מנגד, פלסטינים לא הורשו לעבור במתווה הצעדה.

 

חברון התחפשה לעיר שלווה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רבים מבין החוגגים היו בגילופין והחזיקו בידיהם בקבוקי משקאות חריפים. במהלך הצעדה צעקו אחדים מהם: "בעזרת השם, בפורים הזה חברון תהיה בידינו". באחת הנקודות לאורך המצעד, ניסו כמה תלמידי בית ספר פלסטינים להפריע לחוגגים, והם פונו מהמקום בידי שוטרים ולוחמי מג"ב שאיבטחו את האירוע.

 

אסלאם פקורי, צעיר בן 19 מחברון, עמד בצד רחוב השוהדא בזמן שהעדלאידע עברה במקום. למרות שנראה משועשע מאווירת החג, הבהיר כי האווירה בעיר האבות עדיין מתוחה ביותר על רקע הכרזת מערת המכפלה כאתר מורשת לאומית.


החגיגה בחברון. למרות הכל, הפלסטינים בירכו (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

"המצב כרגע לא טוב לכולם, ההחלטות של נתניהו עלולות להצית את האזור כולו", אמר פקורי. "ברור לכולם שלא מדובר רק בשיפוץ האתר, ויש לכל הנושא רגישות פוליטית. מזל שהצבא והמשטרה ליוו את המתנחלים, אחרת כל השטח היה בוער כי הם היו משליכים עלינו אבנים. למרות הכל, אנחנו מאחלים ליהודים חג שמח".

 

"היישוב היהודי בחברון נאבק על זכות הקיום במדינת ישראל"

איתן כהן מירושלים הגיע לעדלאידע בחברון מחופש לחייל. "הנוכחות של היהודים כאן בחג הזה היא בעלת חשיבות גדולה, לאור העובדה שבמגילת אסתר נאבק העם היהודי באלו שרצו להשמידו. על כן, היישוב היהודי בחברון ממשיך ונאבק על זכות הקיום במדינת ישראל".

 

אל הדברים הצטרף חוגג אחר, שלמה, שקרא לאזרחי המדינה להשתתף בחגיגות בעיר. "בכל הארץ חוגגים את פורים, וחברון כבירת יהודה בתקופת התנ"ך מחייבת את כל תושבי ישראל לשמוח, להגיע אליה ולהביע תמיכה והזדהות".

 

שלמה התייחס גם הוא להכרזה על אתרי המורשת, והביע תקווה כי "בפורים הבא יהיו חברון, קבר רחל וכל שאר המקומות הקדושים ליהדות בשליטת ישראל. אז החגיגה תהיה שלמה", קבע.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העדלאידע. "בפורים הבא - קבר רחל בשליטתנו"
צילום: נועם מושקוביץ
צעדו מקריית ארבע למערכת המכפלה
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים