שתף קטע נבחר
 

האוליגרך לבדב משלים את רכישת האינדיפנדנט

הוול סטריט ג'ורנל: לדברי אלכסנדר לבדב, רוב הבעיות בדרך לסיום העסקה - נפתרו. העיתון אינדיפנדט, שהוקם בשנת 1986, שווק כעיתון שמאל ל"חושבים חופשיים", אבל רשם בכל שנה מאז הקמתו הפסדים של יותר מ-10 מיליון ליש"ט

הוול סטריט ג'ורנל דיווח בסוף השבוע כי האוליגרך הרוסי אלכסנדר לבדב אמר כי הוא מצפה שעסקת רכישת השליטה בעיתון האינדיפנדנט הבריטי תיסגר השבוע. "ככל שאני יודע רוב הבעיות נפתרו", הודיע לבדב בראיון עיתונאי. לדבריו, אחת הבעיות העיקריות שהקשו על סגירת העסקה, היתה סוגיית הסכמי ההדפסה שחתם העיתון, שנפתרה לאחר שסוכם כי קבוצת התקשורת הבריטית המתחרה טריניטי-מירור, תפעל כמדפיסת העיתון לעשר השנים הקרובות.

 

 

לבדב אמר כי הוא עדיין לא סגר את החוזה עם אינדיפנדנט ניוז אנד מדיה (INM), אך ציין כי המוכרים הגיבו בחיוב לתנאים הנוכחיים וכי שני הצדדים רק צריכים להסכים על כמה פרטים אחרונים. "אנחנו מוכנים לעסקה", אמר בראיון. גורם המקורב לאינדיפנדט ניוז אנד מדיה אמר כי העסקה אכן נראית כאילו היא עומד להיסגר.

 

לבדב ישלם עבור חלקו בעיתון סכום סמלי של לירה שטרלינג אחת. העיתון אינדיפנדט, שהוקם בשנת 1986, והאינדיפנדט און סאנדיי - גרסת יום ראשון של העיתון שהושקה בשנת 1990, שווק כעיתון שמאל ל"חושבים חופשיים" אבל בכל שנה מאז הקמתו רשם הפסדים של יותר מ-10 מיליון ליש"ט.

 

תפוצתו של אינדיפנדט און סאנדיי עמדה בינואר על 153 אלף גליונות, ירידה של 14% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. האינדיפנדט מכר ממוצע של 185 אלף גיליונות בכל יום, גם ירידה של כ-14% לעומת התקופה המקבילה. בשנת 1989, בה נרשם שיא במכירות העיתון, עמדה תפוצתו על 400 אלף עותקים. 

 

כיום מצבו של העיתון גרוע יותר, כיוון שבנוסף לירידה בתפוצה, רק כ-49% מגיליונותיו, כ-91 אלף, נמכרים במחיר מלא. 4,831 גיליונות נמכרים במחיר מיוחד עבור מנויים ו-47 אלף עותקים נוספים נמכרים במחירים נמוכים יותר כחלק מעסקאות עם בתי עסק, מכוני כושר ומלונות. כ-39 אלף מהגיליונות נמכרים מחוץ לבריטניה.

 

בשנה שעברה רכש האוליגרך גם את החינמון הבריטי איוונינג סטנדרט. לבדב לא מסר כיצד הוא הולך להפוך את העיתון לרווחי, אבל כמה בכירים בעולם העיתונות מעריכים כי הוא ישתמש באותה אסטרטגיה שבה נקט עם האיוונינג סטנדרט: לאחר שהוא הפך את העיתון לחינמון, הוא שילש את מספר הקוראים שלו ועל ידי כך הצליח להעלות את מחירי הפרסום בעיתון.

 

"לבדב הפחית את הביקורת נגד פוטין"

לבדב, שמחזיק באחד הבנקים הגדולים של רוסיה ושעבד בעבר כסוכן בשירותי הביון הרוסיים הק.ג.ב, הוא גם בעליו של העיתון הרוסי "נוביה גאזטה" שהוא אחד מגופי התקשורת שהובילו בביקורתם כנגד ראש הממשלה הרוסי ולדימיר פוטין.

 

לטענתו, הבעלות על עיתונים משמשת עבורו כאמצעי לתמוך בדמוקרטיה הבריטית, אולם כמה חברי פרלמנט בריטי מטילים ספק בעצמאותו, בכל הנוגע לממשל ברוסיה.

 

לטענת עיתונאים ברוסיה, לבדב הוריד את "הטון" בביקורת על ממשלת פוטין, ששולטת ברוב העסקים הגדולים ברוסיה ומחזיקה בבנק הגדול ביותר ובחברות דלק וגז. כמו אוליגרכים אחרים, לבדב צריך לעבוד בצמוד לממשל, כדי לנהל את עסקיו שלו.

 

לבדב עשה את רוב הונו בעסקי הבנקאות, ולאחר מכן צבר נכסים גם בענף התעופה הרוסי כשהוא מחזיק 26% ממניות חברת התעופה הממשלתית, ארופלוט, ובנתח גדול בחברת הליסינג התעופתית הגדולה במדינה, איליושין פייננס. בחודש שעבר, אישר דירקטוריון ארופלוט הצעה של החברה לקנות בחזרה את מניותיו של לבדב תמורת 400 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים