שתף קטע נבחר

 

שלושה ימים בשלולית: כפר בי-ם בלי מים וחשמל

תושבי כפר עקב מספרים כי הרחובות מוצפים, זרם החשמל נותק וכך גם המים. הרשויות מטילות את האחריות אחת על השנייה. ומי אשם? במינהל הקהילתי "עוטף ירושלים" טוענים שזה פלסטיני שבנה בניין ללא רישיונות וסתם את קו הניקוז

כ-200 מ"מ של גשם ירדו בימים האחרונים בירושלים - אך יש מי שסובלים מגשמי הברכה ואף אחד לא מגיע לסייע להם. תושבי כפר-עקב, הנמצא בתחום המוניציפלי של הבירה, סיפרו אמש (יום א') כי כבר שלושה ימים הרחובות בכפר מוצפים, והם מנותקים מזרם החשמל ובנוסף אין מים.

 

"כל הכפר באפלה", סיפר ל-ynet סמיח אבו-רומיילה, תושב כפר-עקב. "גם הרחוב הראשי, במקום שהרמזורים שייכים לעיריית ירושלים, הכל מוחשך. נשים מפחדות ללכת שם. היתה הצפה בגובה כמה מטרים. באו מחברת החשמל וניתקו את הזרם. הם אמרו שמפני שחדר המדרגות הוא כמו בריכה, המעקה מחשמל וחייבים לנתק, בשל החשש שמישהו יתחשמל".

 

ומי יבוא לשאוב?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא הוסיף כי שלושה רחובות ראשיים בכפר מוצפים לחלוטין במים, וכי אף

אחד לא מוכן לקחת אחריות. "מיום שישי אנחנו מתקשרים לעירייה ולחברת 'הגיחון' - תאגיד הביוב והמים של ירושלים. בעירייה אומרים שזה לא הם, ובגיחון אומרים 'בסדר, בסדר'. רק אתמול, לאחר לחץ שהפעלנו מ-3 בבוקר ובעקבות התערבות של סגן ראש העיר, פפה אללו, נשלח טנדר עם פועל אחד. הוא הגיע, ואמר שאין מה לעשות שהוא לא יכול לטפל בזה", טוען אבו-רומיילה.


זרימת המים ברחובות הכפר

 

לאחר שלטענת תושבי הכפר, הם לא קיבלו סיוע מעיריית ירושלים - הם נאלצו לפעול בעצמם. "למה אנחנו משלמים ארנונה לעירייה, אם אנחנו לא מקבלים שירותים?" שאל תושב הכפר. "קניתי משאבות לבית שלי, כדי לרוקן את המים. קניתי גנרטור בשביל חשמל לבתי הספר, עשיתי הכל, אבל אי אפשר ככה. בכל פעם שתהיה בעיה, נפתור אותה בעצמנו. אנחנו לבד?".

 

"בנייה בלתי חוקית על קו הניקוז"

ומי אחראי למצב שבו כפר בירושלים נותר ללא מים ובאפלה? אם תשאלו את הגורמים הממונים, אז כנראה שאף אחד. על החשמל אחראית חברת אל-בירה ברמאללה, מהם לא ניתן היה להשיג תגובה. על אף ששלחו לשם נציגים אתמול, טוענים בחברת "הגיחון" כי הם לא אחראים לשירותי המים. "כפר עקב לא מחובר לגיחון, אלא לחברת המים של רמאללה", נמסר.


תלמידים בדרך לבית הספר

 

עם זאת, קולין היימס, מנהל המינהל הקהילתי "עוטף ירושלים", המשמש כנציג העירייה, טוען אחרת. "המקום שייך לגיחון, משום שהוא נמצא בתוך

התחום המוניציפלי של העיר, במרחק 30 מטר בלבד מבית ספר עירוני. זה בתוך תחום העירייה, ולכן בוודאי שהניקוז באחריותם".

 

היימס הסביר על הבעייתיות במקום. "היה שם קו ניקוז ליד הרמזורים המרכזיים, וחברת 'הגיחון' נהגה לנקות אותו כל שנה לפני החורף. לפני שנתיים בא פלסטיני, תושב מחנה הפליטים קלנדיה, בנה שם בניין מגורים ללא רישיונות וסתם את קו הניקוז. יש מספר גורמים שאחראים לבעיית ההצפה: האחד הוא הקבלן שבנה במקום ללא כל רישיון ופיקוח בטיחותי, השני הוא התושבים שרכשו דירות בבניין, והשלישי הוא שאין שם אכיפה של בנייה לא חוקית מצד העירייה". בעיריית ירושלים סירבו להגיב.

פורסם לראשונה 28/02/2010 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצפות בבתים
משלמים ארנונה לעיריית י-ם
מומלצים