שתף קטע נבחר

 

פיקסלים מעופפים מהמסך

חוקרים ב‭MIT-‬ החליטו שאפשר להוציא את הפיקסל ממסכי המחשב והטלוויזיה, ומבט ראשון על הסלולרי הכי גדוש בחיישנים. טור "יד ימינך" מידיעות אחרונות

חישבו על מסך גדול, גדול ממש. כזה שיכול להפוך כל הופעת רוק או שידור גמר מונדיאל לאירוע בלתי נשכח. עבור רובנו, פיקסלים הם לא יותר מנקודות על מסך המחשב או הטלוויזיה, אבל חוקרים ב‭MIT–‬ שבארה"ב חושבים, שהגיע הזמן לשחרר אותם מהמגבלות ולהפריחם לשמיים, וכך לגרום לתמונה המתקבלת לגדול משמעותית.

 

בפרויקט מוזר בשם Flyfire הפכו מדעני MIT המוני מסוקים זעירים, בגודל כף יד, הבנויים מרובוטיים קטנים בצורת הליקופטר, לשלט תלת-ממדי המרחף באוויר. כל אחד מהמסוקים הקטנים מצוייד בנורת LED בצבעים משתנים.

 

  

מטרת החוקרים היא להפוך כל חלל רגיל לסביבת תצוגה תלת ממדית. "זה כמו שפו הדוב מכה בכוורת: נחיל של דבורים יוצא ורודף אחריו, בעוד הוא משנה את צורתו‭,"‬ אומר אי רון קאנג, חוקר ב‭.MIT-‬ "בFlyfire כל דבורה היא בעצם פיקסל, שמפיץ אור צבעוני ומשתנה לצורות שונות‭Flyfire ."‬ הוא שיתוף פעולה בין ‭SENSEable City Lab‬ למעבדת ‭.ARES‬ הפרויקט אפשרי תודות לשיפורים שחלו באחרונה ביכולת השליטה האלחוטית ובטכנולוגיית הסוללות. המסוקים/פיקסלים מעופפים יכולים לשנות מיקום בתוך שניות תודות לטכנולוגיית ייצוב של מעבדת ‭.Ares‬

 

לדברי החוקרים, בעוד אנחנו מפנטזים לראות את משחקי המונדיאל הקרוב על מסכים ענקים באוויר, Flyfire יכול להיות צעד לקראת "אבק חכם" - רשת אלחוטית עתידנית, הנוצרת ממכשירים רבים בגודל גרגרי אבק.

 

גורמים בתעשייה מסרו, כי הפרוייקט עצמו - לפחות בשלב הראשון שלו - ישמש תעשיות צבאיות לבניית מחשבים רבי-עוצמה ולהעברת מידע בשדה הקרב בין חיישנים זעירים שנבנו בננוטכנולוגיה.

 

מגע בגב הסלולרי

אחרי שהוצג משטח המגע האחורי הראשון, הממוקם מאחורי הצג, במכשיר ה‭Backflip–‬ של מוטורולה, מחוץ לביתני תערוכת הסלולריים בברצלונה ניתן היה לצפות במכשיר מעניין עוד יותר. מדובר ב‭Synaptics Fuse–‬ המהפכני. Fuse מצוייד במסך מגע קפסיטיבי, במשטח עקיבה על גב המכשיר, בחיישני לחץ בצידיו ובאקסלרומטר (חיישן תנועה) רב-כיווני - ללא ספק ריכוז החיישנים הגבוה ביותר שנראה במכשיר סלולרי בודד.

 

הניווט בתפריט שלו יכול להתבצע בשלוש דרכים: בנגיעה במסך, כמו בכל מכשיר מגע אחר; בנגיעה בצידו האחורי של המכשיר, כאשר מיקום האצבע מוצג על המסך באמצעות הבלטת האייקונים והרמה של האצבע מגב המכשיר מהווה בחירה. לחיצה על צידי המכשיר מפעילה מנגנון המאפשר ניווט ובחירה באמצעות הטיית המכשיר לכיוונים שונים.

 

כל סוגי הניווט מלווים ברטט המסייע לתחושת המעבר בין הלחצנים כאילו היו תלת-ממדיים. הגרפיקה התלת-ממדית לא מסתפקת באשליה: האייקונים משנים זווית בעת הטיית המכשיר לצדדים, ומסכי יישומונים (ווידג‘טים) מאפשרים להפוך כל ווידג‘ט על גבו, כך שכל יישומון מכיל, בעצם, כמות מידע כפולה. גם מסך הבית/ התפריט הראשי לא מסתפק באייקונים בלבד, וחלקם מתעדכנים בזמן אמת במידע שעולה מייד כשהם "מוארים‭,“‬ כמו כותרת ההודעה האחרונה בתיבת הג‘ימייל, עדכונים אחרונים מפייסבוק וטוויטר ועוד.

 

בינתיים ניכר, כי ריבוי החיישנים גורם גם ללא-מעט סתירות וגם באגים לא חסרים. אבל הממשק הגרפי המרהיב עשוי בהחלט להוות השראה למכשירים חדשים שיתבססו על הקונספט.

 

ה‭NFC-‬ תקוע

חברת נוקיה היתה בין הראשונות לאמץ את טכנולוגיית ‭,NFC‬ שמאפשרת לטלפון לתקשר עם התקנים שונים באמצעות מגע בלבד. כך ניתן, לדוגמה, לשלם לסרט בקולנוע רק בהצמדת המכשיר לקורא המתאים, להעביר קבצים בין שני מכשירים באמצעות מגע זה בזה ועוד. המכשיר הראשון עם הטכנולוגיה, שהתכוונה נוקיה לשחרר לשוק, הוא ‭.6216‬ בשבוע שעבר הודיע דובר החברה, כי לא תשיק את המכשיר: "חוויית הלקוח לא עמדה בציפיות‭,“‬ אמר, אך הוסיף כי "מחויבותנו ל‭NFC–‬ נותרה חזקה מתמיד‭.“‬

 

במקביל, דולפים באחרונה לרשת עוד ועוד פרטים על טלפון נוקיה הראשון שיריץ את מערכת ההפעלה סימביאן ‭.3.0‬ לפי המפרט האחרון שהודלף המכשיר יכלול מקלדת QWERTY מלאה הנשלפת הצידה, בדומה ל‭,Nokia N97–‬ מצלמת 5 מגה-פיקסל, מעבד ARM של 600 מגה-הרץ, זיכרון פנימי של 256 מ"ב, ומסך מגע ‭3.2‬ אינץ‘ קפקסיבי מסוג ‭.AMOLED ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיקסלים מעופפים. מתוך הניסוי
מומלצים