הילרי קלינטון בדרום אמריקה האדומה: סיוע ולחץ
החזית הכמעט אחידה של מדינות אמריקה הלטינית נגד ארה"ב לא מנעה ממזכירת המדינה האמריקנית להתחיל את מסעה ביבשת בחיוכים והבטחות לסייע לנפגעי הרעש בצ'ילה ולפתרון המשבר ביחסי ארגנטינה-בריטניה
מזכירת המדינה האמריקנית נחתה הבוקר (ב') במונטיבידאו בירת אורוגוואי, שם מתחיל מסעה בחמש מדינות באמריקה הלטינית. הילרי קלינטון צפויה לעסוק בביקור במגוון נושאים, בהם הניסיון להשפיע על ברזיל בסוגיית הגרעין האיראני, טיול הזדהות והבטחת סיוע לצ'ילה מוכת רעש האדמה, וביקור בארגנטינה שיתמקד במתיחות המחריפה באיי פוקלנד.
הביקור בצ'ילה, כמו המסע כולו, תוכנן מראש ואינו קשור לרעידת האדמה החזקה, אך קלינטון החליטה לקיימו כמתוכנן. מזכירת המדינה צפויה לפגוש שם מחר את הנשיאה היוצאת מישל באשלט ואת הנשיא הנבחר סבסטיאן פינרה, וככל הנראה תודיע על שיגור בית חולים שדה וציוד לתקשורת לווינית.
בוושינגטון רואים חשיבות מיוחדת בפגישה של קלינטון עם נשיא ברזיל לולה, שחיזק באחרונה את קשריו עם איראן והודיע על התנגדותו להטלת סנקציות על מדינה זו. ברזיל היא חברה לא קבועה במועצת הבטחון, חסרת כוח וטו, אבל ההחלטות במועצת הבטחון מתקבלות בדרך כלל בהסכמה או ברוב מוחץ.
הילרי קלינטון תנסה לשכנע וללחוץ, אבל הסיכוי שלה לשכנע את לולה אינו רב. מומחים לברזיל מעריכים שהאמריקנים לא יצליחו לשכנע את ברזיל להפעיל לחץ משלה על איראן בנושא הגרעין.
זוהי אינה הבעיה היחידה של ארה"ב מול חזית מתחזקת של מדינות אמריקה הלטינית, שקצו בדומיננטיות האמריקנית. ברזיל וצ'ילה, שתי כלכלות מתפתחות,
החליפו את אמריקה בסין כמקור העיקרי לסחר. ביקור יחיד של מזכירת המדינה האמריקנית, אינו מספיק כדי לתקן את הנזקים, במיוחד כאשר הביקור אינו כולל את היריבות העיקריות של ארה"ב ביבשת - אקוודור, ונצואלה ובוליביה.
הנושא הראשון שאליו התייחסה קלינטון במונטבידאו הוא המתיחות המחודשת בין בריטניה וארגנטינה סביב איי פוקלנד. היא אמרה כי ארה"ב מעוניינת לתווך בין הצדדים ולהביא לפתרון הסכסוך. "אגיע לבואנוס איירס מאוחר יותר היום, אני מצפה לפגוש את הנשיאה כריסטינה קירשנר ולדון איתה בנושא", אמרה קלינטון. "אם ארה"ב תוכל לסייע בפתרון המתיחות, היא תעשה זאת ברצון".