צ'ילה מבקשת סיוע בינלאומי לנפגעי הרעש
בעוד הרשויות בצ'ילה ממשיכות להעריך את הנזק שנגרם לאזורים שנפגעו ברעש האדמה, העבירה הממשלה בקשה רשמית לסיוע מהמדינות החברות באו"ם. ארגונים בינלאומיים: אזורים רבים עדיין מנותקים ולא קיבלו עזרה
האו"ם הודיע אחר הצהריים (יום ב') כי החל להיערך להעברת סיוע לצ'ילה בעקבות בקשה רשמית מממשלת המדינה בדרום אמריקה, המתאוששת מרעידות אדמה קטלניות שפקדו אותה בסוף השבוע.
דוברת האו"ם לעניינים הומניטריים, אליזבת בירס, אמרה כי הבקשה הרשמית הגיעה לידי האו"ם היום, יומיים אחרי שרעידת אדמה בעוצמה של 8.8 דרגות פקדה את המדינה מדרום לבירה סנטיאגו. ברעש נהרגו לפחות 700 בני אדם, והממשלה בצ'ילה הכריזה על מצב חירום בעקבות האסון.
רעש אדמה בצ'ילה - כל העדכונים ב-ynet:
- אב ובתו קפצו מקומה 13 - ושרדו
- הביזה והשוד מתגברים, עוצר באזורי הרעש
- הצונאמי פגע בעיירת דיג, 700 נהרגו ברעש
לפני הבקשה, ארגוני סיוע בינלאומיים שלחו בעיקר כסף ומומחים למדינה מוכת האסון, אך פעולתם היתה מצומצמת במהלך הימים האחרונים שבהם העריכו הרשויות הצ'יליאניות את הנזק שנגרם ואת סוג הסיוע הנדרש לכשני מיליון האנשים שחייהם הושפעו ממנו.
ההרס בעיירה קונסטיטוסיון (צילום: AP)
דוברת האו"ם מסרה כי ממשלת צ'ילה הודיעה כי הסיוע הדחוף ביותר הוא בתחום בניית גשרים, בתי חולים שדה, תשתית לווינית לטלפונים, גנרטורים, צוותים להערכת הנזק, מערכות לטיהור מים, מטבחי שדה ומרכזי דיאליזה. "אנחנו מוכנים לספק עזרה", אמרה בירס. "זה יכול לקרות כבר עכשיו, משום שהמומחים שלנו מוכנים וחלקם הגיעו לאזור".
בצלב האדום, שאנשיו כבר החלו לסייע לתושבי העיירות שנפגעו ברעש האדמה, הדגישו כי אופי פעולות הסיוע בצ'ילה שונה מאוד מהמצב בהאיטי, שם נהרגו בינואר מאות אלפי בני אדם ברעש אדמה חזק. לדברי הארגון, הרשויות בצ'ילה מובילות את מאמצי החילוץ והסיוע והארגונים הבינלאומיים מספקים להם את התמיכה הנדרשת.
"האיטי היתה מקרה אחר לגמרי", אמר דובר הצלב האדום בז'נבה, מרקל איזאר. "בהאיטי יש לנו משרד, בצ'ילה לא היו לנו אנשים במקום. אנחנו עוזרים למשפחות המנסות לאתר את קרוביהן הנעדרים. אנשי הצלב האדום המקומי אמורים להגיד לנו מהי העזרה שהם צריכים".
הארגון ההומניטרי "רופאים ללא גבולות" שלח לצ'ילה משלחת ראשונית של צוותי רפואה, שהחלו לסייע לממשלה המקומית. במהלך היום הם צפויים להגיע לאזורים שנפגעו בצורה הקשה ביותר, ולהתמקד בכפרים מרוחקים שטרם קיבלו סיוע וציוד. ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי ישנם עדיין אזורים רבים שמנותקים ואין כל מידע על מספר הנפגעים בהם.