שתף קטע נבחר

 

ממשלת איטליה רוצה חוק נגד מושחתים

אפילו ראש הממשלה, העומד למשפט בגין עבירות שחיתות, תומך בחקיקה שתגביל את כניסתם לפרלמנט של מושחתים מורשעים. מתנגדיו: כוונותיו אינן טהורות

הקבינט האיטלקי בראשותו של סילביו ברלוסקוני הציע היום (ב') חקיקה שנועדה לאסור על פוליטיקאים שהורשעו בשחיתות להתמודד לפרלמנט. זאת, למרות שברלוסקוני עצמו וחברים נוספים במפלגתו עומדים למשפט בגין שחיתות, שוחד ומעילה.

 

שר המשפטים, אנג'לינו אלפנו, אמר לעיתונאים כי אחד הצעדים שיינקטו כחלק ממהלך נרחב נגד שחיתות ימנע מפוליטיקאים

להתמודד על תפקידים ציבוריים, ביניהם משרות מושלים וחברי פרלמנט, במשך חמש שנים אחרי הרשעתם בשחיתות. אלפנו אמר כי "אלו שתוחבים לכיסיהם את כספי משלם המסים צריכים לשלם את המחיר".

 

בעוד הממשלה עסוקה בחקיקה החדשה, שדווקא זוכה לתמיכתו של ראש הממשלה, התפטר מתפקידו סנאטור ממפלגתו של ברלוסקוני, החשוד בהלבנת כספים עבור ארגון פשיעה. ניקולא די-גירולמו, המייצג איטלקים החיים מעבר לים, חשוד שנבחר בזכות פתקים מזויפים מקלפי בעיר הגרמנית שטוטגארט.

 

ברלוסקוני מאשים את מתנגדיו כי הם יצאו למסע שנועד לפגוע בו ובממשלתו, ודוחה את השוואת המצב הנוכחי לחקירות "ידיים נקיות" בשנות ה-90, ששינו את פני הפוליטיקה האיטלקית והותירו פוליטיקאים רבים מחוץ לפרלמנט.

 

מנהיגי האופוזיציה, כרגיל, ביקרו את ברלוסקוני ואמרו כי הצעת החקיקה היא חלק ממאמציו למנוע מהתביעה באיטליה

לעשות שימוש בהאזנות סתר. "המלחמה בשחיתות לא תהיה אפקטיבית אם חוקרים לא יוכלו להשתמש בהאזנות סתר", אמר בכיר במפלגת "איטליה הערכית".  

 

ברלוסקוני רשם בשבוע שעבר ניצחון גדול כאשר בית משפט לערעורים באיטליה ביטל את האישומים נגד עורך הדין הבריטי דיוויד מילס, שהורשע בקבלת שוחד ממנו. בהחלטה לא נקבע אם מילס אשם או לא בעבירה, אלא שרק חלה עליה התיישנות. הדבר מהווה מכה קשה לתביעה במשפט המתנהל נגדו בפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברלוסקוני. לא שה תמים
צילום: AFP
מומלצים