הכנרת - 2 ס"מ מעל הקו האדום התחתון
במהלך היממה האחרונה עלתה הכנרת ב-3 ס"מ נוספים - ולראשונה מזה שנה וחצי טיפס המפלס אל מעל לקו האדום התחתון. ברשות המים מזכירים כי עדייין חסרים 4.18 מטר כדי למלא את הכנרת. השירות המטאורולוגי: פברואר שבר שיאי חום, והיה גם גשום מעל הממוצע
מתחילים את מרס מעל הקו: מפלס הכנרת עלה ביממה האחרונה בעוד 3 ס"מ והוא ניצב נכון להבוקר (ג') על רום של 212.98 מטר מתחת לפני הים - 2 ס"מ מעל לקו האדום התחתון.
זוהי הפעם הראשונה מזה שנה וחצי שהמפלס עלה מעל הקו האדום התחתון. לשם השוואה - המפלס ב-3 במרס אשתקד היה 213.80 מתחת לפני הים - 82 ס"מ נמוך מהמפלס היום. עם זאת ברשות המים מזכירים כי עדיין חסרים 4.18 מטר כדי להגיע לקו האדום העליון, המעיד על כנרת מלאה.
פרק הגשם האחרון, שהחל ביום חמישי, אמנם היה משמעותי יותר במרכז הארץ - ובעיקר בירושלים - אך גם בצפון ירדו גשמים והם תרמו לכנרת 11 ס"מ בסך הכל - תשעה בסוף השבוע ועוד שלושה מאתמול.
- בדצמבר-ינואר עלה המפלס ב-91 ס"מ
- סיכום ינואר: בצפון ירדו גשמים של עונה שלמה
- סיכום פברואר: החם ביותר, וגם גשום
באופן כללי, בכל אחד מימי חודש פברואר רשמה הכנרת עלייה יומית במפלס של סנטימטר עד שניים. העלייה נגרמה בגלל גשמים ישירים על הכנרת אך בעיקר בגלל גשמים על אגן ההיקוות של הכנרת והזרימות בנחלי הצפון. בסיכום חודש פברואר עלה מפלס הכנרת ב-38.5 ס"מ.
פברואר: חם וגשום
על פי נתוני השירות המטאורולוגי, פברואר היה אמנם החם ביותר ב-70 השנים האחרונות - מאז החלו המדידות בארץ. עם זאת, פברואר היה גם גשום יותר מהממוצע, בעיקר במרכז הארץ ודרומה.
בהרי יהודה ירדו בפברואר 230 עד 300 מילימטרים - פי 2 עד 2.5 מהממוצע לחודש זה. בשומרון ירדו 150 עד 180 מילימטרים, אשר מהווים כ-130 אחוזים מהממוצע לחודש זה. במישור החוף המרכזי ובחלקים ממישור החוף הדרומי ירדו 120 עד 160 מילימטרים, אשר מהווים 140-170 אחוז מהממוצע לחודש זה.
ברוב חלקי הגליל והגולן ובאזור הכנרת ודרום עמק החולה ירדו בפברואר 60 עד 100 מילימטרים של גשם, שהם 50 עד 80 אחוז מהממוצע של פברואר. במישור החוף הצפוני ירדו 40-80 מילימטרים, שמהווים 40-80 אחוז מהממוצע בפברואר.
גם בדרום הארץ היה פברואר גשום מהממוצע במידה ניכרת. בצפון הנגב ירדו 70 עד 90 מילימטרים, ובמרכז הנגב כ-30 מילימטרים - כמויות שהן פי שתיים עד שלושה מהממוצע לפברואר באזורים הללו. לעומת זאת, בקצה הדרומי של מישור החוף ובצפון מערב הנגב כמויות הגשמים היו קטנות - 50 עד 70 מילימטרים, שמהווים 60-80 אחוז מהממוצע לחודש.
אך החורף עצמו היה ברוך גשמים: באזורים אחדים בצפון הארץ ירדה עד כה כמות גשם ממוצעת של עונה שלמה, זאת כשיש לפנינו (באופן מעשי) עוד חודש אחד של גשם, ובאופן עקרוני עוד שלושה חודשים עד לסיום עונת הגשמים הרשמית (מאי).