שתף קטע נבחר
 

לזרום עם הכתום: מרק גזר ועגבניות

הוא טוב כמנת פתיחה לארוחה חגיגית, או כארוחה בפני עצמו בימים רגילים, נשמר נהדר במקרר וקל מאוד להכין אותו: מרק גזר ועגבניות עם שמנת מתוקה. כתום בעיניים

מרק עגבניות וגזר

המרכיבים:

1 ק"ג עגבניות בשלות

1/2 קילו גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות

40 גרם חמאה

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות

חופן בזיליקום קצוץ

1 כפית קמח

3-4 כוסות מרק ירקות (או מים)

1/2 כפית סוכר

1 מכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

לקישוט:

עירית קצוצה


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים 2 ליטר מים וחולטים בהם את העגבניות במשך חצי דקה. קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. ממיסים בסיר גדול את החמאה ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא נעשה שקוף.
  3. מוסיפים את העגבניות, הגזר והסלרי ומטגנים 10 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה נוספת
  4. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  5. בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק למחית חלקה.
  6. מוסיפים את הבזיליקום והשמנת, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומביאים לסף רתיחה.
  7. מסירים מהאש, מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בעירית קצוצה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים