לזרום עם הכתום: מרק גזר ועגבניות
הוא טוב כמנת פתיחה לארוחה חגיגית, או כארוחה בפני עצמו בימים רגילים, נשמר נהדר במקרר וקל מאוד להכין אותו: מרק גזר ועגבניות עם שמנת מתוקה. כתום בעיניים
מרק עגבניות וגזר
המרכיבים:
1 ק"ג עגבניות בשלות
1/2 קילו גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
40 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
חופן בזיליקום קצוץ
1 כפית קמח
3-4 כוסות מרק ירקות (או מים)
1/2 כפית סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
לקישוט:
עירית קצוצה
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- מרתיחים 2 ליטר מים וחולטים בהם את העגבניות במשך חצי דקה. קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
- ממיסים בסיר גדול את החמאה ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את העגבניות, הגזר והסלרי ומטגנים 10 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה נוספת
- מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים לגמרי.
- בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק למחית חלקה.
- מוסיפים את הבזיליקום והשמנת, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומביאים לסף רתיחה.
- מסירים מהאש, מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בעירית קצוצה.
צילום: Index Open
מומלצים