מקורבי ליברמן: "הוא דחה את הצעת השגריר"
בסביבתו של שר החוץ אומרים כי ליברמן לא לקח מהשגריר לשעבר בבלארוס את חומרי החקירה החסויים שהגיעו לידיו. בכוונת ליברמן לעתור לבג"ץ כדי לקבל הסבר מדוע נסגרה חקירה בנושא ההדלפות. ח"כ בן-סימון: הוא נזק ישיר למדינה
ההגנה הכי טובה היא התקפה? פרקליטיו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, ביקשו הערב (יום ג') מהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לפתוח בחקירה בעקבות "הדלפה נוספת מחקירתו של השר ליברמן". בסביבתו הקרובה התעקשו הערב כי הוא סירב להצעת השגריר בבלארוס - ולא קיבל מידיו חומרי חקירה חסויים.
שר החוץ נחקר ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בחשד לביצוע עבירות
של שיבוש הליכי משפט והפרת אמונים. זאת, בחשד שהשגריר לשעבר במינסק, זאב בן-אריה, מסר לו פרטים חסויים על חקירתו - כפי שהועברו למשטרת בלארוס.
"מרשנו התייצב כפי שהתבקש על-ידי המשטרה, והשיב לכל השאלות שנשאל. והנה, טרם חלפה ולו שעה קלה מסיומה של החקירה, ופרטי החקירה הודלפו לאמצעי התקשורת על-ידי מי מאנשיה של משטרת ישראל", כתב עו"ד ירון קוסטליץ ליועץ המשפטי, "אשר על-כן, אבקשך שתורה כי המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים (מח"ש) תפתח בחקירת ההדלפה הזו".
בנוסף, ליברמן מתכוון להגיש מחר לבג"ץ עתירה למתן צו על תנאי נגד ראש מח"ש, פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה. זאת, בבקשה שבית המשפט יורה להם להסביר מדוע סגרו את חקירת ההדלפות לכאורה של פרטים מחקירותיו הקודמות לאורך השנים האחרונות. לטענתו, מדובר במעשה אשר מנוגד להחלטת בית המשפט העליון בעבר.
בסביבתו הקרובה של שר החוץ אמרו היום כי הוא לא ביצע שום עבירה וכי המשטרה אינה מחשידה את ליברמן אלא רק את השגריר. "כל הפרשה לגבי ליברמן היא הרבה יותר צבע מאשר תוכן", אמרו המקורבים, "צריך להבין שבניגוד למה שהמשטרה מנסה לצייר פה, ליברמן כלל לא היה אז שר חוץ. ליברמן דחה את השגריר והוא כלל לא לקח את החומרים. אין בפרשה הזו כלום וגם לא יהיה. ליברמן לא עבר שום עבירה".
שר החוץ השתתף הערב באירוע הוקרה לסופר היהודי-רוסי אנטולין אלכסין ופנה לקהל ברוסית: "בערב כזה, אחרי יום קשה ומלא בפוליטיקה, נחמד מאוד להיות בין חברים. ההצלחה של מפלגת ישראל ביתנו לא יכולה להשתוות להצלחתו של הסופר ואם הוא ירצה, אני אכניס אותו למקום ראשון ברשימה לכנסת הבאה".
"עוד מנדטים - עוד הוכחות"
במערכת הפוליטית היו היום מי שקראו לשר החוץ לסיים את תפקידו
בעקבות הפרשה האחרונה. יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, טען בשיחה עם ynet כי "ראש הממשלה הקודם, אהוד אולמרט, הלך על פחות ממה שהולך ומצטבר כלפי ליברמן, ועוד לפני שהיה נגדו כתב אישום". הוא מתח ביקורת חריפה על השרים: "הסלחנות של חלק מהאנשים שיושבים היום בממשלה ופעלו להתפטרותו של אולמרט, נובעת כנראה מתוך רצון להידבק לכסא, והרצון חזק מכל שיקול ערכי או מוסרי אחר".
ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) דחתה את הטענות שעל שר החוץ להתפטר מתפקידו, ורמזה כי החשדות החדשים נגדו קשורים לפופולריות של המפלגה שהוא עומד בראשה. "כל פעם שהמפלגה מקבלת יותר מנדטים, מוצאים יותר הוכחות", אמרה, "אתה יודע נגד כמה אנשים מנהלים חקירות במדינה הזאת? אין שום כתב אישום, וליברמן לא צריך להתפטר".
"אני לא דוברת של ליברמן", ציינה קירשנבאום, "שום דבר לא מפתיע, וכל הנושא הזה של החקירות,
אנחנו עדים להן מעל 12 שנה. מדי תקופה אנחנו שומעים שיש חקירה חדשה ועובדות חדשות. הרבה זמן אנחנו מחכים להחלטה. החקירות האלה לא החלו אתמול".
ח"כ דניאל בן-סימון (עבודה), אמר כי הישארותו של ליברמן בתפקידו מנוגדת לאינטרס של המדינה. "עם חקירה או בלי חקירה, כל יום שליברמן הוא חלון הראווה של ישראל, הוא נזק ישיר למדינה". הוא תקף את חבריו למפלגה: "כל אימת שעולה עוד פרשה אחת של שר החוץ הפירומן הזה, חברי הסיעה תופסים פיק ברכיים ופיהם מתייבש, ובקושי נשמעת תלונה נגד שר החוץ".
Read this article in English